МХП «Миронівський хлібопродукт» — вертикально інтегрована компанія. Щоб стати незалежною від постачальників та коливань цін на сировину, компанія вирощує аграрні культури та обробляє їх на елеваторах для забезпечення власних комбікормових заводів, виробляє корми для власних бройлерних птахофабрик. МХП контролює повний виробничий цикл, від маленького курчати до дорослої птахи та кінцевого продукту; провадить дистрибуцію через власний парк вантажівок. Саме такий самодостатній комплекс будується поблизу міста Ладижина.

Дев\'ять тисяч нових робочих місць для вінничан надасть МХП "Миронівський хлібопродукт"

Будівництво Ладижинського виробничого комплексу компанії «Миронівський хлібопродукт» розпочалось ще 20 травня 2010 року. Відповідно до проекту, на території комплексу будується потужна птахофабрика, яка випускатиме куряче м’ясо під ТМ «Наша Ряба».

Голова облдержадміністрації під час поїздки до міста Ладижина особисто оглянув всі об’єкти виробничого циклу, і відмітив масштабність комплексу, який об’єднуватиме потужності з виробництва м`яса птиці, комбікормів і зернозаготівлі.

Дев\'ять тисяч нових робочих місць для вінничан надасть МХП "Миронівський хлібопродукт"

Всього Ладижинська птахофабрика складатиметься з 26 виробничих майданчиків, що дозволить вирощувати 33,8 млн. курчат-бройлерів одночасно; інкубатора на 300-350 млн. яєць та заводу із забою птиці. Для забезпечення птахофабрики комбікормами на території Ладижинського виробничого комплексу будується комбікормовий завод потужністю 160 тонн продукції на годину та олійно-пресовий завод, який зможе переробляти до 2 тис. тонн соняшнику на добу, загальною площею 56 тис. кв. м. Будуються елеватори для зберігання соняшнику і кукурудзи. Крім того комплекс матиме власні технологічні очисні споруди, роботи над якими вже перейшли у другу фазу та розширену мережу для персоналу – в тому числі котельню і їдальню, де можна скуштувати обід за 1 гривню.

Дев\'ять тисяч нових робочих місць для вінничан надасть МХП "Миронівський хлібопродукт"

Оглядаючи новітній інкубатор (площею 10000 кв.м), Микола Джига звернув увагу на використання нових технологій для покриття підлоги європейського зразка.

Базою для забезпечення Ладижинського комплексу зерновими стало ТОВ «Зернопродукт», угіддя якого якраз знаходяться у Вінницькій області. З одного боку, господарство постачатиме комплексу сировину для виробництва комбікормів, а з іншого – матиме базу для зберігання вирощеного зерна.

Фактично, територія підприємства охопить чотири райони Вінницької області: Бершадський, Тульчинський, Гайсинський і Тростянецький. Бригади з вирощування птиці будуть розосереджені в різних районах, оскільки виробничі потужності такої великої птахофабрики, згідно з санітарними і ветеринарними нормами, не можуть розміщуватися в одному місці.

Дев\'ять тисяч нових робочих місць для вінничан надасть МХП "Миронівський хлібопродукт"

«За обсягами виробництва даний виробничий комплекс даватиме – 400 тис. тонн м`яса птиці на рік. Птахофабрика стане найпотужнішою в Україні. – зазначив Микола Джига. - Крім цього це 9 тис. робочих місць (для двох черг будівництва) із високою зарплатою для мешканців 4 районів, налагоджена соціальна інфраструктура, і важливий наповнювач обласного бюджету. Аналогів такого комплексу немає».

Як переконався губернатор - будівництво триває такими темпами, що першу чергу Ладижинського комплексу МХП планує запустити вже на початку 2012 році. На повну потужність це унікальне птахівниче мегапідприємство запрацює у 2015 році.

неінфекційне відділення Ладижинського міського територіального медичного об’єднання (МТМО).Крім цього, під час робочої поїздки 26 серпня до Ладижина, голова облдержадміністрації ознайомився із роботою неінфекційного відділення Ладижинського міського територіального медичного об’єднання (МТМО). Заклад розрахований на 150 ліжок, і має 10-хвилинний доступ карет швидкої допомоги до будь-якої вулиці м. Ладижин та оточуючих сіл.

Микола Джига оглянув відремонтоване цього року реанімаційне відділення та привітав п’ятьох породіль у пологово-гінекологічному відділенні теплими словами та цінними подарунками.

Вісім років поспіль в лікарні щороку проводиться капітальний ремонт одного із відділень. Персонал МТМО не має нарікань на підтримку міської влади, і як переконався керманич регіону Ладижинське МТМО – приклад медичного закладу, який приведено майже до зразкового порядку. Щодо нарікань, то губернатор звернув увагу міського голови та керівництва лікарні на недоліки при благоустрої території МТМО біля входу та засмічену автомайстерню. Дані недоліки мер Ладижина пообіцяв ліквідувати за тиждень.

«У цьому закладі створені усі необхідні умови як для перебування пацієнтів, так і для роботи медиків. Важливішого питання чим здоров’я людей немає! І тут це чудово розуміють», - підкреслив Микола Джига.

В ході робочої поїздки Ладижином голова облдержадміністрації Микола Джига ознайомився також із роботою дошкільного навчального закладу «Росинка».

Центр педагогічної реабілітації та соціальної адаптації дітей з вадами опорно-рухового аппарату та порушення мовлення при ДНЗ «Росинка» активно працює у Ладижині із 2007 року.

Життя малюків у дитячому садку побудоване так, щоб кожний день був пов\'язаний із задоволенням від пізнання світу рухів, врахуванням інтересів і потреб дитини, вдосконаленням здібностей. Пріоритетними формами організації навчання стали заняття зі структурованих знань, заглиблення в проблему, дослідження, спостереження, творчо-логічні заняття, заняття на природі та природному середовищі, діалог, гра, диспути, дискусії. У груповій кімнаті обладнано пізнавальний центр розвитку. У часі дітей ніхто не обмежує, вони вільні у власних діях, поступово переходять від одного виду діяльності до іншого.

дошкільний навчальний заклад «Росинка»Як підкреслили працівники «Росинки» – в основі роботи закладу – оздоровче спрямування освітнього процесу і лікувально-профілактичні заходи. З огляду на це, розроблена модель управлінської діяльності процесом фізичного виховання і оздоровлення, система роботи з використанням здоров\'язберігаючих технологій. Крім того заклад постійно отримує підтримку від міської влади.

Голова облдержадміністрації Микола Джига зазначив, що робота таких закладів вкрай необхідна, адже вони дозволяють таким малюкам увійти у життєве середовище, пізнати світ на рівні з іншими своїми однолітками й одночасно підтягнути своє здоров’я.

Що ж до роботи міської влади з підтримки ДНЗ та вцілому, то губернатор відмітив: «Роботу міської влади Ладижина оцінюю на п’ятірку. Ви будуєте дороги, підтримуєте освітян, вдосконалюєте медичну галузь, розвиваєте економічну та соціальну інфраструктуру - за це вам будуть вдячні всі ладижинчани».


Переглядів: 17118
Поширень: 0