Обласна влада обговорювала проект Стратегії розвитку ВінниччиниВ с.Северинівка Жмеринського району 6 вересня 2011 року відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Стратегія регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року та шляхи її реалізації». Захід організовано з ініціативи голови обласної Ради Татусяка С.П. У засіданні взяли участь: голова обласної Ради Татусяк С.П., перший заступник голова облради Кревський І.М., заступники голови облради Медведєв Ю.В. та Нешик С.С., голова постійної комісії облради з питань бюджету Гетце Н.М., голова Громадської ради при облдержадміністрації та обласній Раді Прудиус П.Г., перший заступник голови Жмеринської райдержадміністрації Монастирський О.І., голова районної ради Малярчук В.Г., керівники управлінь облдержадміністрації, представники агроформувань, громадських організацій, молодіжного парламенту, голови окремих районних, селищних та сільських рад області, начальники відділів Жмеринської райдержадміністрації, представники засобів масової інформації. Мета «круглого столу»  - обговорення проекту Стратегії регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 Обласна влада обговорювала проект Стратегії розвитку Вінниччинироку, визначення пріоритетів і перспектив розвитку Вінниччини на десять років та прийняття Стратегії, основним завданням якої є визначення підходів до напрямку та цілей розвитку області, створення умов для динамічного, збалансованого та економічного зростання регіону, підвищення рівня життя населення.

Протягом робочого дня учасники заходу змогли ознайомитися з новаціями, які відбулися на території Северинівської територіальної громади, реалізованими проектами в сфері енергозберігаючих технологій, досягненнями сільської ради в плані покращення умов проживання населення. Останніми досягненнями є відкритий нещодавно спортивний комплекс, сучасно обладнана амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Необхідно сказати, що дана громада дуже активна в плані участі в різних проектах, прагне змін на краще та діє. Багато в чому громада завдячує своєму керманичу - сільському голові Христюку О.У.

Обласна влада обговорювала проект Стратегії розвитку ВінниччиниПід час проходження засідання «круглого столу» велася активна дискусія між його учасниками. Основною ж тезою була – ініціативність та дієвість територіальних громад – шлях до розвитку та процвітання області. Цю тезу доведено на конкретному прикладі Северинівської громади та інших територіальних громад області, які прагнуть кращого життя.

Дуже важливими є і думки спеціалістів різних галузей, які також долучаться до підготовки проекту Стратегії розвитку нашого регіону. Також обов’язково враховуватиметься міжнародний досвід та досвід інших областей. А прийняттю Стратегії будуть передувати обговорення громадами програм розвитку, прийняття довгострокових програм райдержадміністраціями та районними радами з урахуванням вимог часу, діючих реформ, потенціалу регіону, екології тощо. Для її ж реалізації необхідно відпрацювати чіткий план дій.

Проект Стратегії регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року буде внесено для затвердження на сесію обласної Ради у ІV кварталі після погодження з постійними комісіями обласної Ради.

 


Переглядів: 3803
Поширень: 0