12-15 вересня 2011 року відбуватиметься презентація Вінницької області у Раді Європи (м.Страсбург, Французька Республіка), у Європарламенті (м.Брюссель, Королівство Бельгія) та у м.Берн (Швейцарська Конфедерація).

Захід організовано в рамках відзначення 20-ї річниці Незалежності України та з метою залучення Вінницької області до міжнародної спільноти, шляхом налагодження міжрегіональної співпраці.

Проект подібного масштабу та змісту проводиться вперше. Він став можливим завдяки злагодженій роботі та ініціативності голови облдержадміністрації Миколи Джиги, голови обласної Ради Сергія Татусяка та Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина».

Ідея керівництва області щодо співпраці Вінниччини із регіонами європейських країн знайшла відгуки у вітчизняних та європейських дипломатичних структурах. Відтак посольство України у Швейцарській Конфедерації та особисто Надзвичайний та Повноважний Посол Ігор Дір запропонував презентувати Вінниччину у Берні. Згодом на аналогічну презентацію до себе запросили Франція та Бельгія. В офіційних листах було зазначено, що Вінницька область обрана для проекту через те, що в регіоні найефективніше здійснюється євроінтеграційна робота, як на рівні влади, так і на рівні громадськості.

В складі офіційної делегації Вінницької області – представники виконавчої влади області та органів місцевого самоврядування, народні депутати України, представники Адміністрації Президента України, Герої України, представники бізнесових структур, громадські діячі.

Загалом чисельний склад делегації становить 210 осіб, з яких 65 осіб – представники художніх колективів та 45 осіб – представники обласних та районних засобів масової інформації.

У ході поїздки делегація презентуватиме Вінницьку область, зокрема, її економічний, туристичний потенціал та культурне різноманіття.

Також планується підписання двох протоколів намірів про співпрацю. А саме: між Вінницькою областю і регіоном Ельзас (Франція), між Вінницькою областю і кантоном Фрібург (Швейцарія).

Особливу увагу організатори приділили презентації інвестиційних можливостей регіону. Мета − залучити іноземні інвестиції в економіку області. Це дасть її жителям: нові робочі місця, стабільний заробіток, соціальні гарантії, розвиток інфраструктури території, на якій вкладаються інвестиції. Також проект дозволить Вінницькій області претендувати на першочерговість у співпраці із європейськими фондами та грантодавцями.

Загалом, презентація Вінниччини у Європі − це заділ на взаємовигідну та довготривалу співпрацю з європейським бізнесом, органами влади та громадськими організаціями.

 


Переглядів: 5322
Поширень: 0