Працівники відділу ветеринарної міліції спільно із співробітниками лінійного відділу УМВС України на залізничній станції в місті Козятин Вінницької області під час перевірки потягу сполученням Кишинів – Москва вилучили 504 кг продукції тваринного походження без будь-яких документів.

Під час перевірки потягу у трьох пасажирок працівники міліції виявили 504 кг продукції тваринного походження на загальну суму понад 24 тисячі гривень. Ковбаси домашнього виробництва, м\'ясо, язики та сало жінки перевозили без будь-яких документів, що посвідчують їх якість та безпеку. Як з’ясувалось, дана продукція мала потрапити на столичний ринок.

Як повідомив начальник ветеринарної міліції УМВД України у Вінницькій області Павло Дармограй, керуючись Указом Президента України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в Україні», Законом України «Про безпечність та якість харчових продуктів», Законом України «Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції» та з метою недопущення виникнення небезпечних інфекційних хвороб і негативного впливу неякісної та небезпечної продукції на життя, здоров’я людини, виявлену м’ясну продукцію визнано неякісною та небезпечною.

Державна епізоотична комісія при Козятинській міській раді прийняла рішення про утилізацію даної продукції.

Власниць продукції тваринного походження притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 107 КУпАП "Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог".


Переглядів: 3012
Поширень: 0