Єдиний в Україні завод з виробництва твердого біопалива запустять на Вінниччині в наступному роціПерша черга проекту ТОВ «ВІН- ПЕЛЕТА», яка буде введена в дію в другому кварталі 2012 року, передбачає виробництво 75 тис. тон пелет в рік. На перспективу річні потужності сягнуть 150 тис. тонн паливних гранул. За обсягами виробництва Турбівське підприємство не матиме аналогів в державі. Голова облдержадміністрації Микола Джига, перебуваючи на об’єкті, підкреслив: «Розвиток виробництва альтернативних видів палива дозволить зменшити залежність від дорогих енергоносіїв та імпортного газу».

Керівник області підтримує ініціативу щодо використання відходів сільського господарства для отримання екологічно чистого палива. Він підкреслив: це не лише економічна вигода, а і фактор покращення стану навколишнього середовища. «Цей інвестиційний проект з виробництва паливних пелет Єдиний в Україні завод з виробництва твердого біопалива запустять на Вінниччині в наступному роціпередбачає використання такої сировини, як солома, тобто відходи з полів. Ще донедавна солома спалювалась на полях і створювала чимало проблем з погляду пожежної безпеки та екології. Сьогодні підприємство уклало угоди з 40 господарствами в радіусі 50 км, і вся солома буде звозитись сюди». На разі підприємство заготовило 7 тис. тонн тюкованої соломи, що достатньо для пуску першої черги.

Керівник проекту з будівництва Ірина Лоза зазначила, що новий завод відповідатиме світовим стандартам. На сьогодні отримані необхідні технічні умови і дозволи. На підприємстві встановлять сучасне обладнання німецького виробництва. Проте з його розмитненням виникли проблеми, повідомили губернатора представники Єдиний в Україні завод з виробництва твердого біопалива запустять на Вінниччині в наступному роціінвестора. Микола Джига запропонував свою допомогу у вирішенні цього питання.

Готову продукцію поки що відправлятимуть за кордон, а саме в Німеччину. Україна, зазначає Ірина Лоза, не готова споживати такі значні обсяги нетрадиційного біопалива.

Для довідки:

У будівництво заводу по виробництву твердого біопалива із відходів сільськогосподарського виробництва буде інвестовано 26 млн. євро. Орієнтовний термін окупності проекту – 7 років. На підприємстві планується створити 120 нових робочих місць.


Переглядів: 7568
Поширень: 0