Злочини, пов’язані з шахрайськими діями відносно громадян залишаються одним з найболючих питань для вінницьких правоохоронців. Про шахрайства під виглядом зняття порчі, стільки вже говорено-переговорено, тим не менше такі злочинці продовжують знаходити своїх жертв.

На Вінниччині "Народна цілителька" "знімала порчу" разом з грошима та коштовностями

Жертвами шахраїв, що пропонують «зняття порчі», «відведення біди», яка начебто загрожує людині, «зцілення» хворих родичів або інші способи нетрадиційного лікування, стають переважно жінки та дівчата, оскільки вони в більшості випадків, керуються емоціями, а не здоровим глуздом. Отже, якщо Вам людина запропонувала такі «послуги», ніколи не вступайте з нею в розмову. Пам’ятайте, перед Вами гарний психолог, у якого одна мета – заволодіти Вашими грошима та коштовностями. Отже, перед тим, як віддати гроші, подумайте, за що саме Ви платите.

На Вінниччині "Народна цілителька" "знімала порчу" разом з грошима та коштовностямиНа Вінниччині "Народна цілителька" "знімала порчу" разом з грошима та коштовностями

Днями працівники немирівської та гайсинської міліції, спільними зусиллями затримали «народну цілительку», яка володіючи рідкісним даром, пророкувала долю, знімала вікові прокляття, порчу, вінець безшлюбності, повертала кохання, з’єднувала сім`ї та лікувала від усіх хвороб навіть на відстані по фотографії, залишаючи своїх клієнтів без грошей та коштовностей.

33-річна жителька сусідньої держави в вересні поточного року приїхала до міста Немирів, винайняла квартиру, розмістила у місцевій газеті оголошення про свій успадкований родовий дар білої магії та почала «працювати». Через кілька днів у «народної цілительки», яка назвала себе Оленою, з’явилися перші клієнти. Один візит до віщунки коштував від 30 до 80 гривень. Яку саме плату за «послуги» взяти з клієнта, жінка визначалася під час розмови з ним. Чим заможнішим виявлявся клієнт, тим більше була і платня. Будучи гарним психологом, під час розмови з людиною, яка прийшла позбутися бід, хвороб та інших неприємностей, цілителька уважно її вислуховувала, ставила безліч питань, а потім виносила свій вердикт. В усіх випадках причиною невдач та хвороб була порча, зроблена на грошах або золотих прикрасах. Шлях вирішення проблем був один – принести гроші та золоті прикраси, чим більше, тим краще. Клієнт мав все це залишити у «цілительки», яка вночі, керуючись «голосом зверху», відмовить та відверне усі негаразди. Через кілька днів після ритуалу зцілений клієнт міг повернути свої коштовності…але не всі. Щось з прикрас або якась сума з принесених грошей мала залишитися у віщунки, щоб біда не повернулася.

На Вінниччині "Народна цілителька" "знімала порчу" разом з грошима та коштовностями

Так, жертвами шахрайських дій зловмисниці стали дві молоді дівчини, біда яких привела спочатку до «цілительки», а потім до міліції. У обох дівчат тяжко хворі матусі. На жаль, традиційні методи лікування не дали бажаних результатів, тому дівчата вирішили звернутися за допомогою до народної цілительки. Побачивши оголошення у газеті, дівчата негайно зателефонували за вказаним номером телефону та домовилися про зустріч. Після кількох платних сеансів, майстриня На Вінниччині "Народна цілителька" "знімала порчу" разом з грошима та коштовностямибілої магії, сказала їм принести гроші та коштовності. На що не погодиться людина, аби повернути здоров’я найдорожчій в світі людині – матусі. Протягом тижня довірливі дівчата носили зловмисниці гроші та золоті прикраси, поки одного дня не зрозуміли, що їх ошукали. В той день, коли вбиті горем дівчата мали забрати коштовності та заощадження у «цілительки», вона десь зникла, а її мобільний не відповідав. Так тривало кілька днів, тому дівчата змушені були піти по допомогу до міліції. Як стало відомо, одна з дівчат – 22-річна жителька Немирова, віддала «цілительці» 10 тисяч гривень та золоті прикраси на суму близько п’яти тисяч гривень, інша – 2100 гривень та ювелірних виробів на загальну суму 6 тисяч гривень.

Як повідомив начальник Немирівського райвідділу міліції Іван Прияцелюк, протягом тижня працівники міліції вийшли на слід зловмисниці та її затримали. Завдяки налагодженій співпраці працівників двох райвідділів міліції Вінниччини зловмисниця була затримана у місті Гайсин. Білий маг Олена тільки-но розпочала там свою злочинну діяльність за аналогічною схемою. Як з’ясувалося, провісниця «попрацювала» у місті Ладижин, Тростянець, Немирів та Гайсин.

У квартирі, яку винайняла зловмисниця у Гайсині для «роботи», працівники міліції виявили та вилучили золоті прикраси, отримані жінкою злочинним шляхом, різноманітні ритуальні та окультні атрибути, візитки православної віщунки та…сертифікат одного з салонів магії нетрадиційної медицини по методики зцілення. У сумнівному документі зазначено, що жінка перебуває у посаді бакалавра білої магії.

На Вінниччині "Народна цілителька" "знімала порчу" разом з грошима та коштовностямиНа Вінниччині "Народна цілителька" "знімала порчу" разом з грошима та коштовностями

Відносно «цілительки» порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 190 ККУ «Шахрайство», яка карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Працівники міліції звертаються до всіх громадян! Якщо Ви були ошукані даною жінкою та стали жертвою її шахрайських дій, прохання повідомити за телефонами в м. Вінниці: (0432) 59-30-08, 59-33-90 або «102».


Переглядів: 10888
Поширень: 0