Внутрішній інтер’єр Жмеринського вокзалу, пам’ятки архітектури ХХст., відреставровують за знайденими фотографіями будівлі початку 19 століття. На сьогодні вже освоєно та використано в будівництві понад 20 млн. грн., із 80 млн. передбачених на реконструкцію вокзалу, замінені всі інженерні мережі. Триває відновлення фасаду вокзалу в осях «1» - «34», яке виконує ТОВ «Регіонбуд-1», на що «Південно-Західна залізниця» витратила більше 10 мільйонів гривень. Голові облдержадміністрації показали, де відновлюватимуть також позолоту і ліпнину. Фасад вокзалу відновлюють з аналогічної цегли за українськими технологіями – це реконструкція. І хоча на вигляд сам матеріал в незавершеному вигляді не дуже чепурний, але, за словами будівельників він створений за перевіреними технологіями і прослужить до 20 років.

Оглянув Микола Джига і санітарні вузли вокзалу та підземний перехід між платформами. Ці об’єкти прикро вразили обласного керманича, адже назвати їх нормальними дуже важко. Голова облдержадміністрації доручив у найближчий час привести їх у належний порядок.

«Жмеринський залізничний вокзал – це візитівка Вінницької області. Сьогодні тут зроблено великий об’єм робіт, але на нас попереду чекає ще багато роботи, і в першу чергу мають бути створені нормальні умови для людей, щоб їх перебування на вокзалі не доставляло їм дискомфорту», - зазначив Микола Джига.

Щодо остаточного завершення першої черги робіт представники забудовника пообіцяли, що перша черга реконструкції Жмеринського залізничного вокзалу буде здана до 20 листопада цього року. Повністю ж відновлювальні роботи будуть завершені влітку 2012 року.

 


Переглядів: 4794
Поширень: 0