У Вінницькій області відкрили надсучасний молочнотоварний комплекс Введення в експлуатацію молочнотоварного комплексу ПАТ «Племзавод «Літинський», який входить до складу концерну Укрпромінвест відбувся в урочистій обстановці за участю керівництва області, головних інвесторів – Петра Порошенка та Олексія Порошенка, заступника міністра агрополітики та продовольства України Олександра Сеня, керівників району та депутатів обласної ради, мешканців с.Громадське Літинського району, де й буде функціонувати комплекс.

«Ми бачимо як якісно виконана сьогодні робота і це те, чим повинна займатися аграрна область. Нарощування темпів виробництва молока, розвиток молокотоварної галузі наситить не лише ринок області, держави, а дасть можливість вийти на європейський ринок…» - наголосив губернатор області М.Джига. Також голова облдержадміністрації подякував П.Порошенку та будівельній компанії за потужні інвестиції в даний проект.

У Вінницькій області відкрили надсучасний молочнотоварний комплекс У свою чергу П.Порошенко зазначив, що українські молочнотоварні комплекси такого типу зможуть на рівних конкурувати з голландськими, німецькими, ізраїльськими, американськими та іншими.

«Ми готові підтримувати невеликі сільські сучасні господарства, де буде сучасне виробництво, готові підтримувати реконструкцію ферм, до яких ми вже звикли і які працюють, але з іншої сторони, ми прекрасно розуміємо, що добитися кардинальних зрушень в кількості поголів’я, в виробництві і саме головне в якості продукції, звичайно, ми можемо досягти на таких комплексах» - запевнив присутніх заступник міністра агрополітики та продовольства України О.Сень.

У Вінницькій області відкрили надсучасний молочнотоварний комплекс По закінченню урочистої частини було проведено огляд молочнотоварного комплексу та дегустацію молока. Після чого відбувся брифінг з нагоди відкриття за участю М.Джиги, П.Порошенка, О.Сеня.

Для довідки:

Будівництво нового комплексу велося з кінця 2009 року. Обсяг інвестицій у комплекс склав майже 100 млн.грн. Метою інвестора було створення інвестиційної привабливості регіону для розвитку інших галузей економіки Вінниччини.

На даний час в комплексі близько тисячі голів, але до кінця 2012 року заплановано вийти на планову потужність в 2,5 тис корів.

Завдяки відкриттю нового комплексу Літинський район отримав нові робочі місця. На комплексі запроваджено сучасні технології, створено технологічну виробничу інфраструктуру для обслуговування ферми. Вже в поточному році ПАТ «Племзавод «Літинський» збільшило податкові надходження до бюджетів різних рівнів.

Унікальність комплексу «Літинський» полягає в запровадженні нової сучасної бази зберігання кормів, запровадження кормових столів, які дозволяють ефективно годувати худобу при дотриманні високих У Вінницькій області відкрили надсучасний молочнотоварний комплекс санітарно-епідеміологічних стандартах, запровадженні «холодного методу» утримання корів при температурі навколишнього середовища, що позитивно відображається на здоров’ї корів. Запровадження закритої системи збирання та передачі молока унеможливлює контакт продукції з навколишнім середовищем зменшує фактори ризику, дозволяє отримати екологічно чисту і високо якісну продукції, унеможливлює негативний вплив антибіотиків та миючих засобів. Крім цього, відтворення поголів’я досягається в рекордні терміни – до 24 місяців.

Чіткий контроль якості, високий рівень автоматизації виробництва, зростання оплати праці, зростання якості продукції, запровадження нової системи сховища для кормів, закрита система збору молока на цьому підприємстві є конкретним прикладом переходу українського товаровиробника на високотехнологічні та якісні стандарти ЄС, що слугує яскравим прикладом позитивних зрушень в сільськогосподарському секторі в напрямку реальної європейської інтеграції.




Переглядів: 6485
Поширень: 0