Під час проведення оперативно-профілактичних заходів, метою яких є попередження, недопущення, припинення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, в одному з сіл Могилів-Подільського району працівники міліції під час огляду домогосподарства 50-річного місцевого жителя виявили та вилучили кущі коноплі висотою біля двох метрів. Загальна вага висушеного наркотичного зілля складає близько півкілограму. Нарковмісні рослини чоловік надійно сховав на горищі літньої кухні.

Працівникам міліції чоловік розповів, що рослини коноплі – це його випадкова знахідка. На початку осені він виявив, що на межі між його господарством та дорогою росте конопля, а оскільки він розводить кроликів, то вирішив нею взимку підгодувати пухнастих тваринок. Виключно турбота про кролів спонукала його зірвати, висушити та сховати на горищі нарковмісну рослину.

Стосовно чоловіка порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту», яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.


Переглядів: 3263
Поширень: 0