Інцидент помітили учора вранці, коли заступник голови Гайсинської районної партійної організації “Батьківщина” Петро Грабовський прийшов до офісу організації.

- Близько дев’ятої ранку, - розповідає Петро Грабовський, - я підійшов до будівлі офісу. І застав табличку із написом “Всеукраїнське партійне об’єднання “Батьківщина” Гайсинська районна партійна організація Громадська приймальня” пошкодженою. Надламаною була її частина із останніми двома словами. А два прапори партії при вході — зняли.

Чи спланована акція, чи ні - наразі з’ясовують правоохоронці: за фактом порушено кримінальну справу. Зі слів Петра Грабовського, прапори зникали і раніше, разів з п’ять, але до правоохоронців ніхто з партії не звертався. У прес-службі Вінницької обласної партійної організації Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” повідомляють, що найімовірніше акція спланована, бо для того, щоб дістатись до стягів невідомі принесли досить важку балку.

Голова Вінницької обласної партійної організації «Батьківщина» Людмила Щербаківська говорить: “Не можна зараз стверджувати, що хтось навмисне таке зробив”.

Проте вона згадує, що раніше, шостого вересня подібна ситуація була з районною партійною організацією “Батьківщина” у Хмільнику. Там демонтовано дві семиметрових металевих планки, на які кріпилась і вивіска, і прапори партії. У порушенні кримінальної справи за цим фактом відмовлено, оскільки "пошкодження малозначні". А ось у Оратівській районній партійнії організації “Батьківщина” щодо схожого випадку, який трапився 2-3 тижні тому, до міліції не звертались.
 


Переглядів: 3308
Поширень: 0