Виконуючи розпорядження Президента України та постанови уряду щодо процесу реформування медичної галузі Вінниччина займає передові позиції у реалізації пілотного проекту. Так, 22 листопада за участю голови обласної державної адміністрації Миколи Джиги відбулося відкриття у м. Шаргороді нової поліклініки при центральній районній лікарні.

Відкриваючи новітній медичний заклад М. Джига зазначив, що процеси реформування здійснюються для покращення здоров’я та обслуговування населення, переважно сільського. Будівництво цього лікувального закладу було розпочато ще в далеких 90-х роках і до минулого року дана будівля стояла, як довгобуд. Завдяки віднайденим коштам в сумі понад 11 млн. грн. з державного, обласного та районного бюджетів протягом поточного року було завершено спорудження поліклініки і сьогодні здано в експлуатацію. У найближчих планах передбачається цю медичну установу зробити окружним госпітальним закладом.

А головною метою є зробити з Вінниччини показову область в плані охорони здоров’я людей. Президент України та уряд покладають великі надії на те, щоб наша область стала прикладом всім регіонів держави в питаннях покращення обслуговування населення у медичній сфері, адже здоров’я нації – це один із головних пріоритетів держави. Взагалі поліклініка підготовлена для обслуговування пацієнтів на найвищому рівні з використанням найсучаснішої апаратури. При будівництві цього приміщення застосовано новітні технології та впроваджено системи енергозбереження.

Оглянувши новобудову М. Джига оцінив роботу будівельників на четвірку та додав, що у найближчий час поліклініку буде доведено до відмінного стану та доукомплектовано кабінети.

М. Джига вручив сертифікат на відкриття цієї установи, а найкращих фахівців нагородив Почесними грамотами облдержадміністрації та обласної ради.


Переглядів: 5881
Поширень: 0