Працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Вінницькій області спільно з працівниками прокуратури викрили злочинну оборудку, у якій фігурує заступник мера одного з райцентрів області та посадовці одного з закритих акціонерних товариств.

За даними попереднього розслідування, заступник міського голови одного з райцентрів Вінницької області підозрюється у тому, що протягом 2008-2009 років, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, підписав та надав у бухгалтерію акти прийому виконаних робіт одного з закритих акціонерних товариств, яке займається ремонтом автошляхів. Керівництво даного товариства завищило вартість підрядних робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією та ремонтом автомобільних доріг загального користування, а також включило до актів виконаних робіт податок на додану вартість, хоча насправді ЗАТ не є платником ПДВ. У зв’язку з цим із місцевого бюджету міської ради даного району було незаконно перераховано кошти у сумі понад 47 500 гривень.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Сергій Бевзенко, за фактом зловживання владою або службовим становищем та службового підроблення відповідно до ст. 364 та ст. 366 КК України порушено кримінальну справу.

Стосовно заступника міського голови району порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України «Службова недбалість», яка карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від ста до двохсот п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або без такого.


Переглядів: 3116
Поширень: 0