На Вінниччині у 2010 році Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом виробництва та реалізації великих партій підробленої алкогольної продукції на одному з місцевих лікеро-горілчаних заводів ТОВ «Укрводпром».

Використовуючи потужності заводу і домовившись із фірмою-дилером, керівник заводу і начальник цеху організували незаконне виробництво і реалізацію алкогольних напоїв в Україні та у деяких країнах Європи без сплати державі належних платежів.

У виробничому цеху, поряд із легальним випуском горілки відомих торгівельних марок, одна з яких належить виробнику Туреччини, незаконно вироблялись додаткові партії горілки під тими ж назвами, з використанням заздалегідь виготовлених підроблених акцизних марок.

Суд визнав винними директора і начальника цеху у скоєнні злочинів, передбачених ст.216 (незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору) та ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

У дохід держави конфісковано товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 8 мільйонів гривень.

Знищенню підлягає понад півмільйона підроблених марок акцизного збору, чим попереджено збитки державі на суму майже 2 мільйони гривень.

 


Переглядів: 3190
Поширень: 0