По благословенню високопреосвященійшого Іонафана архієпископа Тульчинського і Брацлавського 24 листопада цього року в храм святого апостола Андрія Первозванного в смт.Тростянець прибули святині православного світу мощі святителя Миколая архієпископа Мир Лікійських чудотворця великомученика Пантелеімона та преподобного Серафима Саровського.

Святині зустріли священнослужителі та жителі із всього району о 8.30 год при в’їзді в Тростянець на кордоні із с. Северинівка. Далі мощі угодників Господніх хресною ходою через увесь райцентр були принесені до храму апостола Андрія Первозванного та внесені для поклоніння прихожан, - що стало великою подією для громади .

При вході в храм архієпископу Іонафану головою райдержадміністрації Сергієм Скіцем з великою повагою було вручено коровай, а меценатом будівництва Ігорем Хмілем - букет троянд.

З любов\'ю, теплотою та піднесенням архієпископа зустріли жителі району. Прихожани намагалися хоч доторкнутися до владики та отримати від нього благословення.

В храмі Андрія первозданного відбулася Божественна літургія архієрейським чином, яку завершив владика Іонафан. У своїй проповіді він, зокрема, розповів про знаменну подію у його житті, - прикладанню до пояса Божої Матері у храмі Христа Спасителя у Росії.

По завершенню служби Сергій Скіць подякував архієпископу Іонафану, святим отцям за співпрацю та просвітницьку діяльність і подарував для храму ікону Андрія Первозванного. Ікону храму подарував також і меценат Ігор Хміль.

Жителі району щиро дякували голові райдержадміністрації Сергію Скіцю, меценату –Ігорю Хмілю за можливість прикластися до мощів Святинь православ’я.

Високе моральне та духовне піднесення отримали в цей день всі прихожани храми від Божественної літургії, яку провів Владика Іонафан.


Переглядів: 5788
Поширень: 0