Голова обласної Ради Сергій Татусяк вважає, що успішне просування проектів щодо реформування місцевого самоврядування, формування стратегії регіонального розвитку до 2020 року, активізації міжрегіональної й міжнародної співпраці на Вінниччині великою мірою залежить від засобів масової інформації. На цьому С.Татусяк наголосив під час прес-конференції із представниками обласних та районних друкованих й електронних ЗМІ 29 листопада.

Прес-конференція була присвячена темі «Рік роботи обласної Ради: підсумки діяльності та завдання на перспективу». В ході розмови із журналістами Сергій Татусяк прозвітував про роботу депутатського корпусу, наголосив на досягненнях та недоліках, окреслив план роботи облради на перспективу.

Зокрема, голова зупинився на аналізі тих напрямів роботи, які він декларував при обранні його на посаду очільника депутатів області. Це – відсутність політики у прийнятті рішень; соціальний захист жителів Вінницької області; боротьба із корупцією; ефективна бюджетна політика і реформування місцевого самоврядування.

Сергій Татусяк вважає, що останній напрям роботи, а також євроінтеграційна діяльність обласної Ради не мала б успіху, якби не тісна співпраця зі ЗМІ.

– Я дякую вам, що ми разом рухаємо наші проекти, що у нас є взаєморозуміння, взаємопідтримка і усвідомлення, для чого ми це робимо, – звернувся голова облради до журналістів.

Він зауважив, що ці проекти об’єднують владу і ЗМІ, оскільки спрямовані на покращення добробуту вінничан і розвиток регіону, а це не може бути байдуже нікому.

Сергій Татусяк вважає, що влада, як представницька, так і виконавча, зобов’язана реагувати на зауваження та пропозиції мас-медіа.

– Критикуйте, будьте вимогливими до влади. Я зі свого боку також іду до преси. Іноді нав’язуюся. Але мені потрібне таке спілкування, з якого я отримую новий імпульс, «повітря» для подальшої, більш ефективної роботи, – поділився спікер.

Наостанок Сергій Пилипович порекомендував журналістам районних ЗМІ за такими ж принципами працювати із районною владою.


Переглядів: 2672
Поширень: 0