Відповідно до Положення огляду-конкурсу роботи прокурорів з питань підтримання державного обвинувачення переможцями визнано: прокурора відділу підтримання державного обвинувачення в судах прокуратури області Злощинську Н.М., помічника прокурора Барського району Вараницю В.М. та колектив прокуратури Барського району, а відповідно до Положення першого етапу конкурсу "Кращий слідчий" - старшого слідчого прокуратури м. Вінниці Захарчука С.П.

У прокуратурі Вінницької області підбито підсумки огляду-конкурсу роботи прокурорів з питань підтримання державного обвинувачення у судах, в якому взяли участь всі міськміжрайпрокуратури та прирівняні до них, а також працівники відділу підтримання державного обвинувачення в судах. Всього на розгляд комісії надійшло 39 наглядових проваджень у кримінальних справах.

Переможцями огляду-конкурсу визнано обвинувальні промови прокурора відділу підтримання державного обвинувачення в судах Злощинської Н.М. та помічника прокурора Барського району Вараниці В.М. Вони містять у собі грунтовний аналіз усіх доказів, досліджених в судовому засіданні, міркування та пропозиції щодо конкретного виду та розміру покарання з урахуванням характеризуючих даних та всіх обставин справи. І Наталя Миколаївна, і Віктор Миколайович сумлінно та відповідально ставляться до вивчення справ, як перед затвердженням обвинувальних висновків, так і у ході судового розгляду кримінальних справ, беруть активну участь у дослідженні доказів, кваліфіковано та переконливо виступають в судових дебатах, що сприяє постановленню судами законних та обгрунтованих вироків, вчасно та якісно готують документи прокурорського реагування на незаконні судові рішення.

Серед колективів переможцем визнано прокуратуру Барського району, яку очолює старший радник юстиції Невольчук С.П. У поточному році Барським районним судом за участі державних обвинувачів, вказаної прокуратури, постановлено 85 вироків, з яких 12 справ обвинувачення підтримано особисто прокурором району. Показник апеляційного реагування складає 100%. За апеляціями прокурорів скасовано та змінено вироки суду щодо 16 осіб. Без документів прокурорського реагування судові рішення у минулому році та за 9 місяців 2011 р. не змінювались та не скасовувались. Державні обвинувачі послідовно відстоюють свою позицію, висловлену у судових дебатах.

За результатами конкурсу "Кращий слідчий", який організовано з метою об\'єктивної та всебічної оцінки діяльності слідчих органів прокуратури, підвищення якості та ефективності слідчої діяльності, переможцем першого етапу визнано старшого слідчого прокуратури міста Вінниці Захарчука Сергія Петровича. Він грамотний і відповідальний працівник, який вміє належним чином організувати свою роботу та прагне до вдосконалення власних ділових якостей. Протягом 2011 р. Захарчуком С.П. до суду направлено 17 кримінальних справ, за якими, в результаті судового розгляду, рішення про закриття справ за реабілітуючими обставинами не приймались, виправдовувальні вироки не постановлялись, справи на додаткове розслідування не повертались.


Переглядів: 17806
Поширень: 0