У Вороновицькому психоневрологічному будинку-інтернаті проживає свій "шаховий геній". 44-річний Олександр Бригинець може одночасно грати проти десяти суперників. Як запевняють у адміністрації закладу, здібності їх вихованця відповідають рівню майстра спорту з шахів, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

"Шахматами захопився ще дитиною у школі, у третьому класі. Займався у ДЮСШ. Багато часу тут, в інтернаті, приділяю шахам - можу грати годинами. Проводив сеанс одночасної гри із десятьма суперниками - були б лише дошки. Окрім шахмат подобається футбол", - розповів про своє захоплення Олександр.

Шахово-шахматний клуб діє у будинку-інтернаті вже чотири роки. Вихованцям інтернату подобається проводити вільний час за дошкою.

А ще в інтернаті планують провести змагання із шахмат та шахів на рівні інтернатних закладів. Цим питанням опікується випускник фізкультурного факультету Вінницького педуніверситету, інструктор з працетерапії закладу Тарас Поліщук. "Якщо б була можливість організувати змагання на рівні майстрів спорту, я переконаний, наш Сашко Бригинець отримав би звання без проблем", - вважає Т. Поліщук

Поки що майстри спорту до інтернату не спішать. Гуртки веде персонал закладу. Але, за словами заступника директора інтернату Романа Штогрина, адміністрація розвиватиме спортивні прагнення своїх підопічних. Навесні планується підготувати на території закладу спортивний майданчик для активних видів спорту: футбольну площадку та турніки.

ДОВІДКА

У травні цього року відомий як "доктор Пі" і переможець комп\'ютерної програми "Рибка 4", Андрій Слюсарчук перебував у Вінниці. Він приїхав на запрошення екс-губернатора, директора Інституту глобальних трансформацій Олександра Домбровського, щоб перед журналістами та запрошеними вінниччанами заграти шахову партію "всліпу" із 23-річним вінницьким майстром ФІДЕ Володимиром Вусатюком. Не дивлячись на дошку, А. Слюсарчук на 37-му ході здобув перемогу. Тренер вінницької шахової школи В. Вусатюк визнав, що грати із А. Слюсарчуком було непросто, бо варіантів розвитку партій було дуже багато.

Наразі, за даними ЗМІ, А. Слюсарчук арештований і звинувачується у підробці документів та шахрайстві. Він набув популярності завдяки своїй феноменальній пам\'яті, оскільки демонстрував здібності відновлювати мільйони знаків числа "Пі" після коми. Скандал з його ім\'ям розгорівся восени, коли ЗМІ заявили про підробку дипломів "генія, нейрохірурга, профессора".


Переглядів: 5427
Поширень: 0