Прокурором Вінницької області за матеріалами перевірки заяв двох громадян щодо вимагання у них та отримання хабара посадовцями однієї із сільських рад Літинського району порушено кримінальну справу відносно сільського голови та члена виконкому цієї ж сільради.

Установлено, що сільський голова спільно з членом виконкому вимагав та отримав хабар у сумі 103 000 гривень за сприяння в наданні у власність земельних ділянок площею 1 га та 0, 12 га.

Також прокуратурою Вінницької області в ході дослідчої перевірки заяви фізичної особи-підприємця порушено кримінальну справу відносно керівника Державної служби з лікарських засобів у Вінницькій області. Використовуючи своє службове становище, посадовець вимагав шляхом створення умов, при яких приватний підприємець вимушений дати хабар, та одержав грошові кошти в сумі 6200 гривень за сприяння в отриманні останнім ліцензії на право роздрібної торгівлі.

Загалом же, повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області, протягом 2011 р. до кримінальної відповідальності за корупційні злочини притягнуто 74 особи, до суду направлено 35 кримінальних справ за ст. 368 КК України "Одержання хабара", з яких 20 - про хабарі з ознаками корупції.


Переглядів: 3441
Поширень: 0