28 лютого Вінниччина відзначила 80-річний ювілей свого створення. З цієї нагоди у Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім.Садовського відбулися урочисті збори громадськості. Офіційна частина заходу та святковий концерт проходили під гаслом «Вінниччина сонячна моя, у суцвітті літ благословенна».

Привітати регіон з ювілеєм до Вінниці прибула Віце-прем`єр-міністр України, Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова. Вона передала керівникам області вітальні адреси від Президента України Віктора Януковича та Прем`єр-міністра України Миколи Азарова.

Зокрема, глава держави назвав Вінниччину краєм щедрих і працьовитих людей, багатогранної культури та унікальної природи. «Завдяки великому інвестиційному та економічному потенціалу Вінниччина стає регіоном, що стрімкими темпами розвивається, займаючи провідні позиції в агропромисловому комплексі Української держави, забезпечує ефективне реформування основних галузей суспільного життя», – йдеться у вітанні В.Януковича.

Голова облдержадміністрації Микола Джига виступив із промовою про соціально-економічний розвиток краю. Він наголосив, що сьогодні за Вінниччиною визнається першість у зерновій, молочній, буряковій, шоколадній галузях.

– Сьогодні у рідного регіону є все для сміливого і твердого руху вперед, – підкреслив М.Джига.

Голова обласної Ради Сергій Татусяк зауважив, що Вінниччина тримає лідерство, завдяки кадровому та інтелектуальному потенціалу, який є багатогранним.

– Варто відзначити і дипломатичні успіхи Вінниччини. Новоутворений єврорегіон «Дністер» - як інструмент співпраці між Вінницькою областю та Республікою Молдовою – яскравий приклад розбудови добросусідських міжнародних відносин. Всім бажаю наснаги і сил і надалі розвивати нашу Вінниччину, гідно представляти її на міжнародному рівні, – сказав С.Татусяк.

Разом із Раїсою Богатирьовою керівники області міста Вінниці вручили кращим вінничанам державні та урядові відзнаки. Зокрема, ордени «За заслуги» ІІІ і ІІ ступенів (серед нагороджених – перший заступник голови обласної Ради Ігор Кревський), Богдана Хмельницького, Княгині Ольги та медалі «За працю та звитягу», «20 років незалежності». Крім того, чимало вінничан у цей день отримали звання заслуженого працівника у своїх галузях.

Обласна Рада і облдержадміністрація відзначила активних земляків відзнакою «За заслуги перед Вінниччиною» та Почесними грамотами.



Переглядів: 3650
Поширень: 0