13 березня до чергової частини Липовецького райвідділу міліції звернулася 64-річна пенсіонерка з повідомленням про те, що о пів на сьому годину ранку, двоє невідомих чоловіків вчинили на неї розбійний напад та викрали гроші в сумі 600 гривень.

Коли до літньої жінки постукали у двері, вона навіть не здогадувалася, що стане жертвою зловмисників. На порозі стояли двоє чоловіків, один з яких звернувся до неї по імені. Тільки жінка відчинила двері, зловмисники накинулися на неї та дерев’яною палицею нанесли їй кілька ударів в область обличчя, зв’язали, та погрожуючи предметом зовні схожим на пістолет, почали вимагати гроші. Зрозумівши, що опиратися не має сенсу, літня жінка вказала нелюдам, де в неї схованка з грошима. Заволодівши грошима, зловмисники негайно покинули приміщення будинку своєї жертви, залишивши її зв’язаною. Жінка самотужки дісталася до стаціонарного телефону та зателефонувала до міліції.

Завдяки небайдужим громадянам, які бачили неподалік будинку потерпілої автомобіль «Део», працівники міліції вийшли на слід зловмисників. Ними виявилися 32 та 45-річні вінничани. До злочину затримані готувалися заздалегідь, але їх жертвою мали стати люди з іншого району. Напасти на них зловмисники не наважилися – будинок знаходився у людному місці, тому вони вирішили їхати далі у пошуках іншої жертви.

Як повідомив начальник Липовецького РВ УМВС України у Вінницькій області Василь Фіногенов, стало відомо, що до скоєння даного злочину причетні троє осіб. Зараз двоє підозрюваних затримані. Ще один - перебуває у розшуку. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України – «Розбій, поєднаний з проникненням у житло», яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.



Переглядів: 3247
Поширень: 0