21 березня під час несення служби співробітниками роти ДПС УДАІ м. Вінниці на стаціонарному посту «Комсомольський» був зафіксований автомобіль «МАН - 23414» з причепом, який з 22 грудня 2011 року знаходився в угоні і розшукувався Московським РВ міста Києва. За його кермом знаходився 37-річний мешканець м. Могилева-Подільського, який працював водієм на цьому автомобілі на одному із приватних підприємств. Розпізнати розшукуваний автомобіль та затримати його вдалося за допомогою відео контролю «Рубіж», встановленого на цьому посту. Автомобіль поміщено на арешт майданчик, проводяться слідчі дії.

За словами командира роти ДПС УДАІ УМВС у Вінницькій області підполковника міліції Віктора Маліновського, за допомогою контролю «Рубіж» вартові доріг можуть розпізнати викрадений транспорт, вирахувати водія, позбавленого права керування та тих, чий транспорт знаходиться під арештом державною виконавчою службою.

З 25 жовтня минулого року, коли запрацювала система «Рубіж» на посту Комсомольський ротою ДПС було затримано 36 автомобілів, які розшукувалися Державною виконавчою службою та 6, які значилися в «угоні».

Загалом у Вінницькій області діє три стаціонарні пости: біля Комсомольського в Козятинському районі, у Краснопілці Гайсинського району та на території Літинського району.

Основними завданнями працівників ДАІ, що несуть службу на стаціонарних постах, є профілактика та запобігання порушенням Правил дорожнього руху водіями транспортних засобів, а також надання їм інформаційної або технічної допомоги в межах своєї компетенції. Крім того, це дає можливість водіям, які виконують довготривалі рейси, у нічний час зупинятись біля постів для відпочинку, знаходячись під вартою правоохоронців, які несуть там службу цілодобово.



Переглядів: 3974
Поширень: 0