28 березня відбулося засідання постійної комісії обласної Ради з питань охорони довкілля, раціонального використання надр, яку очолює Олександр Яремчук.

На засідання були запрошені начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області Крисько В.Г., перший заступник начальника Головного управління економіки облдержадміністрації Репей В.Г. та заступник начальника Головного управління Держкомзему у Вінницькій області Пашкевич І.М.

Учасники обговорили 15 питань порядку денного засідання постійної комісії. Було вирішено 12 питань рекомендувати внести на розгляд чергової сесії обласної Ради.

Зокрема, було підтримано клопотання обласної державної адміністрації та Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області продовжити термін дії Регіональної програми охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів на 2003-2011 роки, затвердженої рішенням 6 сесії обласної Ради 4 скликання від 18 квітня 2003 року № 245, на 2012 та рекомендовано розробити Регіональну програму охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів на 2013-2018 роки і внести її на розгляд сесії обласної Ради до 1 вересня 2012 року.

З метою збереження цінних природних комплексів-просторових елементів регіональної екологічної мережі, вдосконалення мережі природно-заповідного фонду області, постійною комісією схвалено проект рішення «Про створення нових об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення». Цим рішенням планується оголосити об’єктами природно-заповідного фонду місцевого значення території, що мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну та пізнавальну цінність. А саме: Гідрологічний заказник «Барський» загальною площею 230,5га, на території Барської міської ради; Ландшафтний заказник «Корчівка» загальною площею 2,0га, на території Жмеринської міської ради; Ландшафтний заказник «Джерельна діброва» загальною площею 4,0га, на території Жмеринської міської ради. Також вирішено створити в м.Ладижині об’єкт природно-заповідного фонду місцевого значення – дендрологічний парк «Ладижинський гай» загальною площею 10,0га.

Крім того, постійна комісія розглянула та рекомендувала на розгляд чергової сесії обласної Ради 9 проектів рішень з питань надрокористування.

 


Переглядів: 4094
Поширень: 0