Про це повідомив голова обласної Ради Сергій Татусяк під час українсько-польського бізнес-форуму, який відбувся 30 березня у Вінниці.

Вітаючи польських бізнесменів на подільській землі, С.Татусяк зазначив, що на сьогодні Вінниччина активно співпрацює із 10-ма воєводствами Польщі, і особливо цінною для нашої області є 54-річна історія побратимства із Сьвєнтокшиським воєводством.

Голова облради висловив сподівання, що Мазовецьке воєводство так само займе важливе місце у міжнародній діяльності Вінницького регіону.

– Ми домовилися, що підписання угоди між Вінниччиною і Мазовією відбудеться 11 травня цього року у Варшаві. У цей час у Познані відбуватиметься фестиваль «Українська весна», в рамках якого Вінниччина представить свій проект «Вінницький ярмарок», – повідомив С.Татусяк.

Він додав, що двостороння робота над текстом угоди та умовами співпраці тривала майже рік. Адже Мазовецьке воєводство є цікавим та стратегічно важливим регіоном для Вінниччини.

– Мазовецьке воєводство дає 22% загального ВВП Польщі. Це – потужне і багате воєводство, у якого ми можемо багато чому навчитися, – зауважив Сергій Пилипович.

Голова висловив вдячність за особисту підтримку маршалку Мазовецького воєводства Адаму Струзіку, який є «промоутером вінницьких ініціатив» у Євросоюзі.

Сергій Татусяк висловив задоволення з того, що Польща та Вінниччина тісно і результативно співпрацюють не тільки в сфері адміністративних структур, громадських організацій, а й бізнесу.

– Підтвердженням цьому є нинішній бізнес-форум. Бажаю, щоб він завершився конкретними домовленостями та контрактами, – сказав С.Татусяк.

Першим результатом даного міжнародного бізнес-заходу стало підписання угоди про співпрацю між громадською організацією «Клуб ділових людей» (Вінниця) та громадською організацією «Український Центр Бізнесу» (Варшава). Угодою передбачено двостороннє сприяння розвитку бізнесу, обмін досвідом та делегаціями.



Переглядів: 3739
Поширень: 0