19 квітня у Вінницькій області офіційно розпочато реалізацію грантового проекту «Створення та початок діяльності Вінницької обласної асоціації органів місцевого самоврядування». Проект реалізується в рамках програми «Польська допомога розвитку-2012» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

19-20 квітня відбувся організаційний етап проекту, а 23 квітня планується провести установчі збори ВОАОМС.

У перший день роботи польські експерти презентували вінницьким колегам історію заснування та діяльності ВЦОіКС, за прикладом якої створюватиметься і Вінницька асоціація.

– Створення асоціації відповідає потребам самих органів самоврядування, а також спрямоване на виконання доручення Президента України та рішення Ради регіонів про заходи щодо пришвидшення реформування регіональної влади, – прокоментував актуальність події перший заступник голови обласної Ради Ігор Кревський.

Представляючи свою організацію, директор ВЦОіКС Мачей Козік підкреслив, що їхній центр діє вже 22 роки і є найстаршим і унікальним об’єднанням органів місцевого самоврядування в Польщі.

– На сьогодні ВЦОіКС об’єднує 273 місцевих самоврядних органи (242 гміни та 31 повіт). Всі ці роки організація була поза політикою. Я раджу і Вінницькій асоціації не звертати уваги на центральну владу, а працювати для себе і на себе, – порадив колегам Мачей Козік.

Довідка: проект «Створення та початок діяльності Вінницької обласної асоціації органів місцевого самоврядування» триватиме з квітня по листопад 2012 року.

Кошторис проекту – 740 тис. грн.; з них: 550 тис. грн. – кошти Міністерства закордонних справ Республіки Польща, 190 тис. грн. – кошти Вінницької області.



Переглядів: 3064
Поширень: 0