У Вінницькій області діє програма енергозбереження і впровадження альтернативних джерел енергії. Але в багатьох районах ще в попередні роки розпочалися безуспішні роботи із газифікації населених пунктів, що потім через відсутність фінансування були заморожені. Втілюючи в життя соціальні ініціативи Президента України щодо покращення добробуту населення обласна влада вживає можливі заходи для забезпечення нормального рівня інфраструктури, в першу чергу в сільській місцевості. Досягнуто угоду з державною структурою – НАК «Нафтогаз України» - щодо фінансування 7 об’єктів незавершеного будівництва на Вінниччині, замовником яких стало управління капітального будівництва облдержадміністрації.

У вівторок, 24 квітня, у двох віддалених селах Немирівського району – Перепеличчі та Грабівцях - відбулися вікопомні події. Адже, саме в них завдяки ініціативі мешканців, що створили кооперативи із газифікації осель та вклали чимало особистих коштів для прокладки підвідних мереж, та вирішальній допомозі облдержадміністрації, обласної ради, районних гілок влади, НАК «Нафтогаз України» та її обласної і районної структур відбулися урочисті відкриття газопроводів.

Виступаючи на урочистостях директор департаменту капітальних вкладень НАК «Нафтогаз України» Олександр Шельвінський наголосив на тому, що компанія, втілюючи програму газозабезпечення сільських пунктів, фінансує завершення розпочатих об’єктів. Обсяг фінансування на їхню добудову в поточному році складе 7 млрд. грн. Заступник голови обласної ради Степан Нешик заявив, що держава, вкладаючи кошти у розбудову інфраструктури сіл, у їхню газифікацію, ремонт доріг, освітні та медичні заклади, тим самим сприяє покращенню добробуту мешканців, поверненню молоді в села та вирішенню проблемних соціальних питань.

Селяни щиро подякували представникам НАК «Нафтогаз України», облдержадміністрації, обласної ради, Немирівської райдержадміністрації і районної ради, керівникам відповідних місцевих організацій за надану організаційну, фінансову і технічну допомогу у долучені їх до благ цивілізації.



Переглядів: 4588
Поширень: 0