Із фонду допомоги постраждалим від наслідків стихійного лиха, який був створений за ініціативи обласної державної адміністрації, батькам дітей надана матеріальна допомога на підготовку до поїздки у розмірі 1 тис. грн. на дитину. Проїзд дітей здійснювався за рахунок обласного бюджету.
Осінні канікули, які діти провели у містах Кельце та Бусько-Здруй Сьвєнтокшиського воєводства, були насичені незабутніми подорожами, захоплюючими екскурсіями, цікавим спілкуванням. Діти побували у парку динозаврів «Балто», численних музеях, костьолах, побачили пам’ятки природи.
Сьвєнтокшиське воєводство по праву вважається одним із найбільш екологічно чистих у Польщі, тому відновний відпочинок був дуже корисним для здоров\'я юних подолян.

Звісно, кращий засіб укріплення здоров’я – це заняття спортом. Улюбленим місцем оздоровлення дітей став сучасно оснащений басейн, як для старших дітей, так і для малечі. Не обійшлося і без змагань. В осередку шкільного виховання відбувся тенісний та волейбольний турніри. Серед членів нашої делегації були і переможці - Воронецький Ігор, Рудь Олександр із села Лядово Могилів-Подільського району.

Водночас у дітей була не тільки чудова нагода укріпити здоров’я. Творчість стала невід\'ємною частиною програми перебування дітей у Польщі. Вони зустрілися із відомим польським майстром - різбляром. Крім того, юні українці стали учасниками створення казкового містечка «Байка-ленд» у м. Пацанов, де з натхненням працювали над двома художніми роботами, які незабаром прикрасять одне із приміщень містечка. Як справжні художники вони залишили свої імена під роботами і увійшли в історію створення чудового місця відпочинку для дітей.

Делегацію із Вінницької області гостинно зустрічали на польській землі. І кожен із її членів відчував на собі піклування, увагу та щирість у будь-якому місті Польщі. Діти взяли участь і в офіційній зустрічі в м. Кельце із директором департаменту освіти, культури, спорту та туризму Яцеком Ковальчиком.

Додому діти поверталися із яскравими враженнями, незабутніми спогадами та подарунками з гостинної Польщі.

А ми із нетерпінням чекаємо на зустріч польських дітей на Вінницькій землі!


Переглядів: 3830
Поширень: 0