У Всесвітній День захисту дітей за ініціативи Голови правління Благодійного фонду «Батьківська земля» Оксани Калетник була розпочата акція з облаштування дитячих майданчиків. З метою привернути увагу жителів Поділля й ініціювати громадську активність Фонд провів у Крижополі свято «Країна дитячої мрії».

Під час дійства на майданчиках районних центрах безкоштовно працювала надувна гірка та батут. Діти мали змогу пускати мильні бульбашки, гратися надувними кульками та фотографуватися. Також для наймолодших учасників провели шоу-програму з конкурсами.

- Благодійний фонд «Батьківська земля» підтримує традицію добрих справ і тому - саме у День захисту дітей - започаткував благодійну акцію із облаштування дитячих майданчиків. Сучасні місця для дозвілля та розвитку дітей з’являться у Крижополі, Ямполі, Чечельнику, Піщанці, у місті Могилів-Подільський, - розповіла під час урочистостей Голова правління Благодійного фонду «Батьківська земля» Оксана КАЛЕТНИК. - Благодійний фонд «Батьківська земля» бере на себе зобов’язання з початком нового навчального року відкрити нові дитячі майданчики. Переконана, що кожна сім’я, вулиця, село, місто, район – усі потроху, як можуть, докладуть зусиль для розквіту нашої малої Батьківщини, Вінниччини.

Ідея облаштування дитячого майданчика у Оксани Калетник виникла після того, як до фонду неодноразово зверталися мешканці населених пунктів, що у районному центрі для дітей немає сучасного місця, де б вони могли безпечно та цікаво проводити час. Тому Оксана Калетник вирішила допомогти землякам із облаштуванням такого місця.

- У житті звикла допомагати не лише рідним, але й стороннім людям, які потребують уваги та підтримки. Саме тому створила Благодійний фонд «Батьківська земля», головною метою у діяльності якого є допомога землякам та рідній землі – Вінниччині, - наголошує Оксана КАЛЕТНИК. – Обіцяю, що з початком нового навчального року у скрізь з’явиться нове затишне ігрове місце, де дітки зможуть цікаво проводити час.

- З Оксаною Калетник ми співпрацює давно. Приємно, що саме наша землячка взялася за вирішення багатьох соціальних питань, одним з яких є дозвілля малечі, - говорить Оксана ЩАБКО, виконуюча обов\'язки начальника служби у справах сім\'ї та молоді Крижопільської РДА. - Піклування про наших дітей – невід’ємний атрибут у діяльності Оксани Миколаївни. Вона, як ніхто, розуміє необхідність соціально-культурного розвитку міста, а головне – має бачення цього розвитку. Тому ми вдячні Оксані Калетник за активну громадянську позицію і бажання допомагати нашому краю.

- У місті дійсно бракує місць для розваг та відпочинку дітей. Зазвичай дітвора грається на вулицях неподалік будинків. Це не завжди безпечно, адже у непристосованих місцях виникає загроза травмування, - говорить Валерій ГРОМОВИЙ, директор Піщанської ЗОШ №2. - Тому ми вдячні, що пані Оксана Калетник звернула увагу саме на цю проблему громади і взялася за її вирішення. Впевнені, що новий дитячий майданчик принесе нашим дітям багато радості, адже вони матимуть свій куточок для розваг та відпочинку.

Усього Благодійний фонд «Батьківська земля» у рамках проведення акції планує облаштувати десять дитячих майданчиків, два з яких відкриють у Могилів-Подільську. Окрім п’яти районних центрів, дитячі майданчики з’являться також у селах Немія, Серебрія, Виндичани та Кукавка Могилів-Подільського району.

Довідка
Благодійний фонд «Батьківська земля» - громадська ініціатива людей, для яких Вінниччина є Батьківщиною. Нашою метою стало бажання об’єднати спільні зусилля задля реалізації прагнення – бути корисним суспільству, в якому живемо. Місія фонду - сприяння реалізації та економічних програм розвитку Поділля, підтримка громадських ініціатив з метою покращення життя людей в регіоні.



Переглядів: 7958
Поширень: 0