На виконання завдань щодо захисту конституційних прав громадян Служба безпеки України вживає заходів, спрямованих на протидію правопорушенням у сфері виробництва, реалізації та обігу спеціальних електронних та технічних засобів, що можуть використовуватися для незаконного отримання інформації.

Ленінським районним судом міста Вінниці винесено вирок стосовно приватного підприємця, який займався реалізацією заборонених до продажу спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Встановлено, що наприкінці 2011 року 24-річний мешканець м.Ладижин замовив у Китаї через мережу Інтернет 30 брелоків до автомобільної сигналізації, обладнаних вмонтованими мікрофонами і мініатюрними відеокамерами з метою подальшої їх реалізації на території області. Не маючи ліцензії на торгівлю таким товаром, правопорушник розмістив на одному з сайтів оголошення про продаж пристроїв, вказавши свій контактний номер телефону.

У січні ц.р. співробітники СБУ затримали зловмисника під час реалізації спецзасобів у центрі м.Вінниці.
Рорзглянувши матеріали кримінальної справи, порушеної слідчими УСБУ за ч.1,2 ст.359 Кримінального кодексу України - незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації, суд виніс вирок – позбавлення обвинуваченого волі строком на 4 роки з іспитовим терміном 1 рік 6 місяців.



Переглядів: 3738
Поширень: 0