За дострокове припинення повноважень міського голови Зіновія Трахтенберга депутати Жмеринської міської ради проголосували 12 червня на сесії.

Із 31 присутнього на сесії депутата це рішення підтримали 25.

- Останнім часом в Україні таким чином було знято мерів п’яти міст, - повідомив секретар Жмеринської міської ради Святослав Ніколайчук. – Подібна практика, коли депутати достроково припиняють повноваження міських голів, не нова. У Жмеринці це була вже друга спроба. Перший раз це питання піднімалось 28 березня, але Зіновію Володимировичу депутати дали шанс порозумітись і виправити ситуацію. Однак за два місяці порозуміння не з’явилось.

Саме відсутність порозуміння, за словами Святослава Ніколайчука, стала головною причиною того, що мера Жмеринки Зіновія Трахтенберга депутати відправили у відставку.

- Він і гарні справи робив, - пояснює Святослав Ніколайчук рішення депутатів. – Однак налагодити порозуміння у місті не зміг: ні між політичними партіями, ні між владою, ні з організаціями, які фактично формують бюджет міста. Якщо залізничники на 80% формують бюджет міста, то з ними потрібно принаймні спілкуватись.

Також за словами Святослава Ніколайчука, за кілька днів до сесії міської ради, на якій депутати і проголосували за дострокове припинення повноважень Зіновія Трахтенберга, у районному будинку культури відбулись масові збори громадян, де було утворено ініціативну групу і вирішено винести це питання на місцевий референдум. Питання дострокового припинення повноважень міського голови підняли представники цієї ініціативної групи, які прийшли на сесію міської ради, -  сказав Святослав Ніколайчук.

- Одразу після голосування він (Зіновій Трахтенберг – Авт.) покинув приміщення, - каже Святослав Ніколайчук. – Після цього ми ухвалили 25 рішень міських господарських проблем. Потім була перерва. Після цього вибрали людину, яка буде виконувати обов’язки міського голови. Згідно із законом виконувати обов’язки міського голови має секретар міської ради. Ним обрали Едуарда Крайніка. За його кандидатуру проголосував 31 депутат із 31 присутнього.

Зіновій Трахтенберг каже, що не хоче коментувати цю ситуацію. Разом з тим він сказав, що таке рішення депутатського корпусу для нього стало несподіваним.

- Коли свої зраджують, як ви думаєте, мабуть несподівано, - сказав Зіновій Трахтенберг.

Чи буде він оскаржувати у судовому порядку рішення депутатів, наразі не уточнює.

 Нагадаємо, у травні 2011 року Зіновій Трахтенберг переміг на виборах мера Жмеринки, набравши 44,17% голосів виборців

Для довідки:

Трахтенберг Зіновій Володимирович

Народився 19 грудня 1955 року в місті Жмеринка Вінницької області в сім\'ї службовців - батько Трахтенберг Володимир Ейєвич, мати Трахтенберг Раїса Борисівна. Середню школу №2 м. Жмеринка закінчив у 1973 році.

Вступив у Могилів-Подільський технікум "Радянської торгівлі" у 1975 році на заочне відділення, який закінчив у 1977 році за спеціальністю "Товарознавець промислових товарів".

Вступив у Вінницький торгівельно-економічний інститут у 1981 році на заочне відділення, який закінчив у 1986 році за спеціальністю "Товарознавство і організація торгівлі промисловими товарами".

1982-1993 роки працював старшим продавцем бази "Укрбудматеріали" м. Жмеринка. З 1993 по 2011 рік працював директором МПП фірми "Господарчий" м. Жмеринка.

Одружений: дружина - Трахтенберг Жанна Йосипівна. Діти: Трахтенберг Майя Зінов\'євна - 1989 року народження, Трахтенберг Юлія Зінов\'євна - 1997 року народження.

Під судом та слідством не перебував.

Едуард Крайнік – тренер-викладач ТОВ «Асахі-карате», член Партії регіонів. Також він заступник керівника виконавчого апарату Жмеринської районної ради.



Переглядів: 10498
Поширень: 0