Шведсько-норвежська  делегація в Козятинській ЦРЛНагадаємо, півроку тому, у жовтні 2011 року, пастор Євангельської Церкви «Бетанія» Орден Хойланд із міста Вігеленд (Норвегія) передав від благодійної норвезької організації P.T.S.S Sorlande sykehus Kristiansand такий необхідний для районної лікарні реанімобіль із медичним устаткуванням.

Цього разу пан Хойланд приїхав зі своїми колегами – представниками благодійних організацій, що спрямовують свою діяльність на соціальну допомогу. Гостей перш за все цікавила можливість та потреба у новій партії благодійної допомоги. Саме тому делегація на запрошення першого заступника голови Козятинської райдержадміністрації Миколи Купчика відвідала центральну районну лікарню, де гості мали можливість оглянути палати відділення інтенсивної терапії, поспілкуватись із пацієнтками пологового відділення.

Шведсько-норвежська делегація у Козятинській ЦРЛДо речі, серед гостей були і медики, зокрема, лікар з Норвегії Лінн Аннет Ларсен, а також представник нетрадиційної медицини швед Крістофер Борг. Саме їх у першу чергу цікавив стан медицини на Козятинщині, рівень надання невідкладної допомоги.

У програмі візиту благодійників було і відвідування будівництва реабілітаційного центру для наркозалежних у селі Іванківці, яке здійснюється завдяки матеріальній допомозі іноземних благодійних організацій, що співпрацюють із Євангельською Церквою «Бетанія».

Гості пообіцяли і надалі допомагати розбудові центру, адже допомога, що надається цій категорії хворих – неоціненна.

У планах іноземних благодійників – допомога молодим матерям, що опинились у скрутних життєвих обставинах і є підопічними обласного Центру матері і дитини, що знаходиться у Козятині. Як розповів пан Хойланд, передбачається створити щось на кшталт гуртожитку для одиноких матерів на базі приміщення колишньої Блажіївської школи. «Ми готові надавати допомогу. А Козятинщина відтепер – у моєму серці», – зауважив наостанок зустрічі пан Орден Хойланд.



Переглядів: 4143
Поширень: 0