Під слідством опинилася листоноша з Іллінецького району. 20-річну жінку звинувачують у привласненні коштів, які призначалися для соціальних виплат пільговій категорії населення.

Жертвами нечистої на руку молодиці стали найбільш незахищені люди – одинокі літні пенсіонери, безпомічні інваліди, прикуті до ліжка хворі, які не могли самотужки відстояти свої права.

Підприємлива листоноша вправно підробляла документи звітності про отримання коштів людьми, а очікувану матеріальну допомогу привласнювала. Таким чином у її кишенях осіли гроші, виділені на субсидії для придбання твердого палива, компенсація для жінки-інваліда за невикористану санаторно-курортну путівку тощо. Дехто з пенсіонерів був обдурений при оформленні передплати на газети. Заплативши гроші, люди марно чекали на пресу у своїх поштових скриньках, бо ці кошти також були привласнені. За попередніми даними розслідування, зловмисниця прихопила у такий спосіб понад п’ять тисяч гривень.

За фактом використання завідомо підроблених документів та привласнення чужого майна, яке перебувало у віданні особи, порушено кримінальну справу відповідно до ст.191 та ч.4 ст.358 КК України . Підозрювана перебуває на підписці про невиїзд. Їй загрожує до чотирьох років позбавлення волі.



Переглядів: 3888
Поширень: 0