Днями працівники Немирівського райвідділу міліції затримали трьох чоловіків, які в селі Маркосове з території недіючого тваринного комплексу викрали майже півтора кілометра дроту з повітряної лінії електропередач. Затриманими виявилися 47-річний чоловік, його 24-річний син та 59-річний товариш.

Зі слів затриманих, на злочин їх підштовхнула нестача грошей. Чоловікам, небайдужим до міцних напоїв, дуже хотілося випити. Грошей на горілку не було, тоді старший з чоловіків згадав про тваринний комплекс, розташований у селі. Вже кілька років комплекс не працює, але на території завжди можна знайти щось, що «погано лежить». Спокусившись легкою наживою, чоловікам нічого кращого не спало на думку, як викрасти дріт з лінії електропередач. Купця на викрадений дріт шукали недовго. У сусідньому селі, чоловік на подвір’ї якого проводилися будівельні роботи, за 320 гривень охоче придбав півтора кілометра дроту. Отримані гроші трійця витратила на горілку, тютюн та харчі.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка вчинена за попередньою змовою групою осіб, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.



Переглядів: 3533
Поширень: 0