Міжнародні змагання кінологічних команд митної служби УкраїниГолова облдержадміністрації Микола Джига, вітаючи учасників змагань, зазначив: «Спеціальне використання собак на митниці є високоефективним методом, а також запобіжним заходом безпеки. Собаки не тільки демонструють свою любов та вiдданiсть i служать людям, найголовніше – вони рятують життя людей. Кінологи митної служби України – це відповідальні працівники, професійні фахівці, які знають не тільки свою справу, а ще й постійно підвищують професійний рівень у галузі кінології, використовуючи службових собак. І саме вони знають як ніхто, що собака – не тільки найкращий друг, а й вірний захисник людини та надійний помічник під час виконання службових обов’язків», – зауважив голова облдержадміністрації. Він відзначив вагомий внесок кінологічних команд у процес протидії незаконному переміщенню через кордон України наркотиків, зброї, вибухових речовин тощо.

Очільник області відзначив роль та місце кінологічних служб, їх вагомий внесок у процес протидії незаконному переміщенню через кордон України наркотиків, зброї, вибухових речовин та нелегальних мігрантів.

Микола Джига зазначив, що працювати кінологами можуть лише самовіддані люди, свого роду фанати цієї справи, для яких не існує байдужості, адже підготовкою фахівців-кінологів не займається жоден навчальний заклад, а навчання здійснюється тільки на досвіді і особистому прикладі ентузіастів.

«Сьогодні ви пліч-о-пліч демонструватимете на практиці результати багатомісячних наполегливих тренувань. Адже якою б розумною не була собака від природи, її ще треба навчити, розвинути й закріпити в ній необхідні робочі якості. Саме над цим і працюють кінологи митних органів України. Бажаю вам невпинно вдосконалювати свою майстерність, поглиблювати знання і професіоналізм. Нехай поруч завжди буде ваш відданий і компетентний чотирилапий друг і надійний помічник. Успішних виступів вам та хороших спортивних результатів!» – побажав керівник регіону митникам та їхнім чотирилапим вихованцям.

У змаганнях взяли участь понад 100 кінологічних команд з України, 6 кінологічних команд Росії, 4 – Білорусі, 5 – Молдови, і по дві кінологічних команди від Польщі та Азербайджану. Глядачам кінологічні команди продемонстрували високий вишкіл із пошуку наркотиків, зброї, вибухових речовин та тютюнових виробів. Також було сконцентровано увагу на вміння чітко виконувати різні команди, ходити зі своїми господарями у строю та долати найрізноманітніші перешкоди.

За результатами змагань І місце здобули представники митних органів Молдови, ІІ та ІІІ місця посіли митники Російської Федерації.

Абсолютною чемпіонкою стала співробітник митниці аеропорту "Шереметьєво" Анастасія Коршунова зі службовим собакою Браун породи бельгійська вівчарка.



Переглядів: 8339
Поширень: 0