Конфлікт поміж селянами та цукровим заводом дійшов до столиці. Обурені несплатою грошей люди прийшли шукати справедливості в керівництва держави, йдеться в сюжеті ТСН.

Торік очільники їхнього агропідприємства уклали угоду з цукровим заводом на постачання буряків. Власні зобов\'язання з постачання цукрових буряків аргофірма перед заводом виконала, але обіцяних 2 млн гривень так і не отримала.

На сільгосппідприємстві працює переважна частина мешканців села. Крім школи та сільради, це – єдиний роботодавець. Уже другий місяць фірма не має чим сплачувати зарплати, а люди не мають за віщо жити та забезпечувати збирання врожаю.

Відтак щоби знайти гроші на солярку і бодай якось зібрати посіяне, вони вимушені вирізати власну племінну худобу. Раніше, кажуть керівники аргопідприємства, їх на заводі годували обіцянками: мовляв, ось-ось розрахуються. Тепер уже й обіцянок шкодують. "Вже місяць нам не відповідають на телефоні дзвінки. Мотивують, що в них погані справи в бізнесі їхньому – вибачайте. А ми вибачати не можемо", - бідкається головний бухгалтер сільгоспфірми Роман Варич.

У Києві селяни пікетували юридичну адресу фірми-співвласниці цукрового заводу. Та порозуміння з посадовцями цього підприємства не знайшли. Відтак переадресували свої прохання до влади. Та обіцяли в разі невиконання повернутися разом із усім інвентарем – вилами, лопатами тощо. Можливо, аби перекрити якусь із доріг.



Переглядів: 5353
Поширень: 0