Колись ще історичне військове поселення Ладижин, яке лише тільки у 1973 р. отримало статус міста, а уже в 2000 р. – місто обласного значення, займає друге місце по об’ємам промислового виробництва в області після Вінниці. Головне підприємство – Ладижинська ТЕС, що з точки зору техногенної безпеки, в разі виникнення надзвичайної ситуації, складає найбільшу небезпеку для населення та довкілля.

З метою підтримки стану цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки на належному рівні Управлінням Держтехногенбезпеки у Вінницькій області проводиться перевірка Ладижинської міської ради, служб цивільного захисту міста, потенційно-небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки.

Починаючи з 23 липня члени комісії перевірять стан реалізації заходів державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, та проведуть комплексне інспектування діяльності служби наглядово-профілактичного обслуговування міста Ладижин.

Так як житловий сектор знаходиться в зоні можливого ураження при виникненні надзвичайної ситуації на ТЕС, то в першу чергу увага приділялася стану системи оповіщення та зв’язку. Про настання лиха люди зможуть дізнатися через сирени, які розосереджено розміщені по місту, та із текстових повідомлень, що будуть транслюватися по РК «Лада». Також опрацьовувався напрямок щодо дотримання вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки.

З приводу виявлених недоліків, відповідальним особам співробітниками Управління Держтехногенбезпеки були надані рекомендації та практична допомога щодо їх усунення та подальшої організації роботи.



Переглядів: 4762
Поширень: 0