Хресний хід до місця Явлення Пресвятої Богородиці на Іосафатовій долині

За традицією, щороку у с. Голинчинці Шаргородського району збираються тисячі прочан, несучи з собою хрести, щоб виконати веління Божої Матері. Адже саме в Іосафатовій долині, як розповідає передання, 89 років тому явилась Божа Мати та освятила це місце словами: «Хрести ставте, Христа славте». З того часу долину почали називати Долиною хрестів.

Цьогорічний хресний хід очолили митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та єпископ Конотопський і Глухівський Роман. Духовенство Вінницької єпархії, а також священики, монахи і миряни з інших куточків України, з Молдови та Росії взяли участь у хресному ході. Навіть не зовсім сприятливі погодні умови не злякали прочан, яких зібралося близько 20 тисяч.

Хресний хід до місця Явлення Пресвятої Богородиці на Іосафатовій долині

О 7-ій ранку, після молебню у храмі святого великомученика Димитрія Соунського с. Голинченці, хресний хід, на чолі з владикою Симеоном, вирушив до Іосафатової долини, де відбулася Божественна Літургія. Під час служби співав хор з Почаївської лаври, що додало святу ще більшої урочистості.

По закінченні літургії митрополит Симеон звернувся до присутніх з проповіддю. У своєму слові владика дякував Божій Матері, Котра благословила в цей день сприятливу погоду для хресного ходу і молитовно просив у Неї милості та щедрот для вінницького краю і для всіх тих, хто прибув на Іосафатову долину вшанувати Пресвяту Діву Марію та Її Божественного Сина.

Серед учасників свята на Іосафатовій долині були й представники влади, на чолі з губернатором Вінниччини Миколою Васильовичем Джигою. До них владика звернувся зі словами подяки за добрі справи на благо Церкви та в славу Бога. Це стосується благоустрою Іосафатової долини, допомоги монастирям та храмам Вінницької єпархії.

Микола Джига подякував архієрею за молитви та просвітницьку роботу

У відповідь Микола Васильович подякував архієрею за молитви та просвітницьку роботу, яку проводить Вінницька єпархія. Також губернатор передав богослужбову Чашу та ікону Тайної Вечері у дар для Шаргородського чоловічого монастиря, який несе опіку над Іосафатовою долиною.



Переглядів: 6503
Поширень: 0