Оперативна інформація, яка надійшла до працівників міліції про те, що одна сімейна пара шукає покупця для своєї 5-річної дитини, була успішно реалізована. Батьків, які щойно посадили у машину до незнайомої жінки свого сина, та отримали за це 30 тисяч гривень, оперативники затримали на місці злочину.

Зі слів затриманих, на такий вчинок їх підштовхнула скрута. Постійних заробітків ні 23-річна жінка, ні її 33-річний чоловік не мають. Умови, в яких росли двоє дітей: 5-річний хлопчик (дитина жінки від першого шлюбу) та 3-річна дівчинка були жахливими. Дільничний інспектор міліції неодноразово попереджав подружжя про необхідність поліпшення умов, в яких утримувалися діти, але в будинку продовжував панували безлад та бруд.

Щоб поліпшити своє матеріальне становище та зробити ремонт, подружжя вирішило продати сина, який виховувався у школі-інтернаті, а на літні канікули повернувся додому.

Зараз жінка готується стати матір’ю втретє. Її чоловік не приховує, що зважились на ще одну дитину заради солідної грошової допомоги від держави.

Вітчим дитини перебуває в ізоляторі тимчасово тримання, а стосовно матері вжито запобіжний захід – підписка про невиїзд. За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини», яка передбачає покарання від 8 до 15 років.



Переглядів: 3988
Поширень: 0