Микола Джига на відкритті оновленого пологового відділення у Могилів-ПодільськуПокращення матеріально-технічних умов у закладах медицини є логічним продовженням медичних нововведень, які відбулися в області. Зазначив голова облдержадміністрації Микола Джига під час відкриття оновленого пологового відділення та жіночої консультації Могилів-Подільської районної лікарні. Урочисте відкриття двох важливих об’єктів медичної інфраструктури лікарні відбулося 20 серпня. Микола Джига ознайомився з умовами, які створено у обох відділеннях, та поспілкувався з медиками.

Голова облдержадміністрації оцінив умови оглянутого пологового відділення та жіночої консультації на відмінно. Микола Джига зазначив, що оновлене пологове відділення Могилів-Подільської ЦРЛ після здачі в експлуатацію другої черги ремонтних робіт вдвічі збільшило свою потужність. Перша черга була введена в експлуатацію у квітні поточного року.

У Могилів-Подільському відкрили оновлене пологове відділення та жіночу консультацію

У Могилів-Подільському відкрили оновлене пологове відділення та жіночу консультацію

Як повідомила завідуюча пологовим відділенням Могилів-Подільської ЦРЛ Інна Якимовська, тут працює приймально-оглядовий кабінет, є шість пологових залів, два сімейних пологових зали; у структурі пологового відділення функціонує сучасний операційний блок та палата інтенсивної терапії новонароджених. У штаті є два неонатолога, загалом заплановано чотири спеціаліста.

В зв’язку із відкриттям відділення отримає дооснащення. Відтепер і жіноча консультація може похвалитися потужним ультразвуковим апаратом і сучасною «Школою відповідального батьківства».

Кількість пологів у відділенні протягом 2012 року зросла: на сьогодні місцеві лікарі прийняли 500 пологів. За весь період 2011 року тутешні акушери прийняли 575 пологів. Очікується понад 800 пологів на рік. Сюди скеровуються породіллі з сусідніх районів із ускладненим перебігом пологів.

«Сьогодні ми відкрили нову жіночу консультацію і реконструйоване друге крило пологового відділення. Я дуже задоволений умовами, в яких перебуватимуть жінки, які будуть народжувати дітей. Дуже якісно зроблено ремонт і в жіночій консультації, і в пологовому відділенні. Тут забезпечено всі умови для працівників та покращено лікувально-діагностичний процес. Ми будемо й надалі забезпечувати доступність і покращувати якість медичної допомоги населенню», – запевнив голова облдержадміністрації. Разом з тим, розповів, що й інші відділення Могилів-Подільської районної лікарні, як-от хірургічне, терапевтичне та інші планують реконструювати найближчим часом.

«Ми зараз приділяємо багато уваги створенню умов в пологових відділеннях, тому що програма Президента «Нове життя» передбачає будівництво перинатальних центрів. Програма будівництва перинатального центру на Вінниччині розрахована на 2013-2014 роки, а зараз ми робимо масштабні і якісні ремонти в пологових будинках», – зазначив Микола Джига.

Микола Джига також повідомив, що Могилів-Подільський медичний центр в майбутньому стане госпітальним округом, сучасним медичним центром для якісного лікування жителів південних районів. Тут буде сконцентрована найсучасніша апаратура та обладнання для діагностики і виявлення ранньої патології та якісного лікування пацієнтів. На Вінниччині буде вісімнадцять госпітальних округів.



Переглядів: 11026
Поширень: 0