Про це на прес-конференції заявив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк. Так, на здійснення капітальних та поточних ремонтів у закладах освіти області профінансовано 24 млн. гривень. Вперше на утримання професійно-технічних навчальних закладів, що фінансуються з обласного бюджету, виділено понад 155 млн. гривень.

«На альтернативні види палива переведено 11 котелень загальноосвітніх навчальних закладів та 3 – дошкільних. У 20 школах та 9 ДНЗ проведено реконструкцію систем опалення, утеплено фасади 3-х шкіл. На здійснення заходів з енергозбереження у професійно-технічних навчальних закладах у поточному році з обласного бюджету виділено 913 тисяч гривень, що будуть використані на реконструкцію опалювальних систем у Вищому професійному училищі № 11 міста Вінниці, Гніванському професійному та Комаргородському аграрному ліцеях», - зазначив Ігор Івасюк.

Протягом 2012 року обладнано внутрішні туалети у 127 навчальних закладах, ще у 148 школах зазначені роботи тривають. Для належної роботи закладів освіти в осінньо-зимовий період вже завезено 22,4 тисячі тонн вугілля.

За словами головного освітянина області, до початку навчального року область отримала 33 шкільні автобуси за кошти державного бюджету, здійснено своєчасний друк та доставку підручників, 315 персональних комп’ютерів надійшли до ЗНЗ регіону у рамках реалізації Угоди між урядами України та Китаю. Окрім того, галузь без боргів вступає у новий навчальний рік: виплату відпускних та допомоги на оздоровлення працівникам освіти області здійснено у повному обсязі.

Підсумовуючи результати вступної кампанії 2012 року, Ігор Івасюк зазначив, що за зведеними якісними показниками результатів ЗНО з восьми предметів до п’ятірки лідерів увійшли міста Вінниця та Хмільник, Жмеринський район та міста Козятин і Жмеринка. 17 абітурієнтів області отримали 200 балів з предмету тестування.

Вперше цього року під час вступної кампанії діяла Єдина державна електронна база з питань освіти. Найбільше заяв від абітурієнтів було подано до Вінницького національного медичного та технічного університетів. А близько 5,5 тисяч студентів вищих навчальних закладів області зараховано на державну форму навчання.

Начальник управління звернув також увагу на впровадження з 1 вересня нового Державного стандарту початкової освіти, зауваживши, що галузевими методичними службами проведена значна робота з підготовки педагогів до роботи за новими програмами. «Із понад 4,5 тисяч учителів початкової освітньої ланки лише трохи більше 1 % не вміють користуватися комп’ютером. А у перших класах іноземну мову викладатимуть 92 % педагогів з відповідною освітою», - зазначив він, підкресливши, що прогнозований набір до 1-х класів у 2012-2013 навчальному році становить близько 15 тисяч дітей.

Аналізуючи стан мережі закладів освіти області, Ігор Івасюк зазначив, що із 728 дитячих садочків, які сьогодні функціонують в регіоні, 12 поновили свою роботу у поточному році. А за останні два роки кількість відновлених ДНЗ сягає 48 закладів. Що стосується загальноосвітніх шкіл, то тут спостерігається протилежна тенденція. У новому навчальному році кількість ЗНЗ зменшиться на 12 шкіл, ще 30 закладів буде реорганізовано. Поряд з тим, в області за кошти державного бюджету ведеться будівництво та реконструкція 5-ти загальноосвітніх шкіл та 3-х дитячих садочків. І роботи по зазначених об’єктах вже профінансовані більш, ніж на 3 млн. гривень



Переглядів: 3139
Поширень: 0