Хімічна бомба уповільненої дії була закладена на Вінниччині ще у 1978 році. Тоді поблизу Джурина, що у Шаргородському районі, було складено понад тисячу тонн залишків пестицидів з різних областей України.

Досі вони знаходились там, щодня загрожуючи тисячам людей екологічним лихом. І ось нарешті завершується утилізація небезпечних речовин. Вже вивезено і знешкоджено тисячу тонн отрутохімікатів. Цікаво, що цією операцією займався сам Президент України Віктор Янукович. Це за його сприяння було виділено 35 мільйонів гривень на утилізацію пестицидів. Про хід робіт на отруйному могильнику під Джурином жителям району доповів особисто голова Вінницької ОДА Микола Джига.

"Коли Президент був тут, я попросив його, і це було його письмове доручення Уряду, для того аби виділити  кошти на утилізацію. Виділено 35 млн. грн. і зараз йде повна спеціалізована утилізація. Займається утилізацією структура, яка виграла тендер. Уже перекачено і поміщено у відповідні ємкості десь біля однієї тони залишків пестицидів, там залишилося не багато, і все це буду вивезено за межі України."



Переглядів: 4072
Поширень: 0