Ярмарок приурочено до церковного свята Усікновення глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господня Іоанна і проходитиме він у рамках святкування 1000-ліття заснування Лядівського Усікновенського скельного чоловічого монастиря преподобним Антонієм Печерським.

Святкові богослужіння у Лядівському храмі розпочнуться 10 вересня о 17 годині. А11 вересня о дев’ятій ранку його проведе митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. На ярмарку торгуватимуть виробами декоративно-прикладного і образотворчого мистецтва, предметами церковного ужитку, іконами, книгами, продуктами і промисловими товарами. У концертній програмі— виступи народних самодіяльних колективів, концерти духовної і світської музики. Очікується виступ співака Валерія Малишева.

- Щороку все більше людей приїжджає на свято, - розказує настоятель Лядівського монастиря архімандрит Антоній. - Організовується ярмарок для того, щоб через матеріальне привернути людей до духовного.

Окрім того у зазначені дні,10 і 11 вересня від вінницьких храмів організуються паломницькі поїздки до Лядівського монастиря.

Попередній запис — проводиться у вінницьких храмах:

  • Свято-Преображенський кафедральний собор (по вул. Соборній),
  • Хрестовоздвиженський храм (біля кінотеатру “Мир”),
  • Храм Стрітення Господнього (на Електромережі),
  • Храм Святителя Луки Кримського (вул. Хмельницьке шосе, 90А).

Нагадаємо, що минулого року ярмарок відвідало близько 7,5 тисяч людей.

За додатковою інформацією звертатись у відділ у справах релігії ОДА за телефоном: 66-12-70.



Переглядів: 3865
Поширень: 0