Це прописано в нових статутах закладів, за які на сесії у п\'ятницю, 14 березня, мають проголосувати депутати Козятинської Районної Ради.

У козятинчан та медиків виникли підозри, що заклад можуть роздрібнивши на кілька підприємств, приватизувати окремими частками.

- Нас попередили в останній момент про те, що будуть проводитися громадські слухання зі змін до Статуту закладу, - каже завідуюча жіночою консультацією та голова профспілки ЦРЛ Тетяна Шлапак. - Ми не встигли підготуватися. І тепер, коли отримали примірник проекту Статуту, з\'ясували, що жителі міста в ньому не вказані. Відповідно, ми переживаємо, що не матимемо законних підстав надавати їм медичну допомогу. Окрім того, роздрібнивши наш заклад, його можуть приватизувати окремо.

Тим не менш, подібну вірогідність відкидає начальник Вінницького обласного управління охорони здоров\'я та курортів Олександр Жупанов. Він зазначає, що зміни до Статуту необхідні, аби привести діяльність медичного закладу до вимог правового поля.

- Ми залишимо заклади у комунальній власності, а її приватизувати не можна, - каже Олександр Жупанов. - Сьогодні вже є підстави для того, щоб створити управління охорони здоров\'я в Козятині. Завдяки такому нововведенню буде легше керувати і лікарнею, і всією мережею ФАПів і лабораторій, розташованих в районі. Зараз, відповідно до існуючого Статуту, в лікарні не має зазначеного власника - після того, як за новий Статут проголосують, власником лікарні стане Козятинська районна рада. А надавати медичну допомогу в лікарні будуть всім жителям району, і жителям міста Козятин також, як це і було раніше.

В Козятині розташовані дві лікарні - спеціалізована залізнична, де зазвичай, за словами місцевих жителів, проходять медогляди та Центральна районна лікарня.


Переглядів: 4197
Поширень: 0