Важливий для села інфраструктурний об’єкт перебував в аварійному стані довгий час – мережу проклали 45 років тому, застарілі труби час від часу замінювали, проте безрезультатно. Адміністративні будівлі села, школа, амбулаторія, Будинок культури, приватні садиби мешканців отримували воду з перебоями. Тепер завдяки спільним зусиллям громади та благодійників селяни отримають довгоочікувану воду.

Відкриття водогону у селі Чорномин Піщанського району.

- Закупили 1,1 кілометра труби. Розробили технологічні проходи між центральним містком і дорогами, прокопали 150 метрів траншеї, - розповів сільський голова села Луги Чечельницького району Василь Голоднюк. – Загальна протяжність водогону – 3,25 кілометра. Воду споживають 830 мешканців села. Ремонті роботи велися і до цього часу. Але ми ніяк не могли самотужки звершити їх, прокласти якісні труби, які б не виходили з ладу ледь не щороку. Тому звернулися до благодійного фонду «Батьківська земля», адже дізналися, що подібний проект фонд вже допоміг реалізувати у селі Чорномин Піщанського району. У фонді відгукнулися на наше прохання. Тож тепер, за тиждень-два, наш водогін працюватиме на повну і без перебоїв!

За словами ідейної натхненниці фонду «Батьківська земля» Оксани Калетник, фонд підтримує подібні інфраструктурні проекти з ініціативи громади.

- Дуже важливо, коли ініціатива йде від самих людей, які утворюють громаду села чи міста. Адже коли є бажання у самих мешканців, працювати та реалізовувати проект значно легше, - коментує ідейна натхненниця фонду, кандидат у народні депутати Оксана Калетник. – Люди мають чіткий план дій, бачать шляхи реалізації задуманого, а ми у свою чергу допомагаємо здійснити намічені плани, підтримавши громаду матеріально і технічно. Такий формат співпраці набагато виграшніший, ніж коли людям ззовні нав’язують ідеї і проекти. Громада сама знає, що, де і як їй треба робити. Можливо, не завжди на це знаходяться необхідні кошти. Але саме у цьому і полягає завдання громадського і державного діяча – знайти шляхи втілення у життя проектів, важливих для забезпечення життєдіяльності села, селища чи міста.

Зазначимо, що ремонт водогону у Лугах – лише перший крок у налагоджені системи водопостачання Чечельницького району. Планується також виконати роботи з поточного ремонту водогонів у селах Стратіївка та Демівка.



Переглядів: 6551
Поширень: 0