Відкриття нової дороги

Відкриваючи новозбудовану дорогу В.Сівець зазначив, що лісова галузь України системно розвивається та вдосконалюється. Протягом останніх двох років Державним агентством за підтримки Президента України і Уряду вжито ряд заходів, направлених на збереження і розширене відтворення лісів, а також покращення основних соціально-економічних показників діяльності галузі.

В поточному році Держагентство запланувало за власні кошти побудувати майже 1000 км лісових автомобільних доріг. В першому півріччі вже здано в експлуатацію 528 км лісових доріг. Розвинена лісова інфраструктура прияє підвищенню економічних показників діяльності галузі за рахунок вільного доступу до стиглої деревини.

За словами В.Сівця лісові дороги мають протипожежне призначення і є важливим соціальним фактором. Вони з’єднують віддаленні населенні пункти, скорочують відстань між ними на 20-40 км. У 2011 році держпідприємствами лісового господарства у Вінницькій області побудувано за власні кошти 10 км лісових доріг, а у поточному році – 20 км.

Коментуючи соціальну значимість лісових доріг М.Джига зауважив, що лісівники є найбільш організованими працівниками, патріотами своєї справи. Кожен лісівник є господарником та має гарні угіддя. Робота, яку вони роблять є важкою та відповідальною. Головне завдання, яке стоїть перед лісівниками – берегти та примножувати лісові угіддя шляхом проведення різнопланових заходів. М.Джига подякував В.Сівцю та усім керівникам лісових господарств за проведену роботу, підтримку та увагу до потреб області.

Також усі учасники на підготовленій площі у 5 га провели посадку дуба звичайною за передовою технологією із закритою кореневою системою. У висаджуванні саджанців брали участь учні школи Брацлавського лісництва, які вже мають чималий досвід у посадці нових лісових насаджень. За благородну місію, яку виконують діти, висаджуючи ліси, голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівець та голова обласної державної адміністрації Микола Джига вручили учням школи два комп’ютери.



Переглядів: 4134
Поширень: 0