За статистикою, серцево-судинні захворювання сьогодні складають 65 % у структурі смертності населення України, в тому числі і на Вінниччині. Кардіопередавач «Телекард» - сучасний ефективний прилад для ранньої діагностики хвороб серця, що дає змогу попереджувати виникнення патологій у населення. У рамках акції «Рідному краю – захист та підтримка» у медичні заклади Поділля фонд передав сучасні та життєво необхідних прилади до Міжнародного дня серця.

Акція була започаткована ще в червні цього року ініціатором створення фонду «Батьківська земля» Оксаною Калетник. До Дня медичного працівника вона подарувала по одному кардіопередавачу центральним районним лікарням, в амбулаторію с.Довжок Ямпільського району та амбулаторію сімейного типу в с. Болган Піщанського району. Тоді ж було обіцяно, що до Всесвітнього дня серця фонд забезпечить кардіопередавачами «Телекард» й інші медичні заклади районів.

Кардіопередавачі дозволяють рятувати життя, - впевнений головний лікар Ямпільської районної лікарні Костянтин Ліваковський. – На проблеми із серцем сьогодні скаржаться чимало подолян. Але через те, що багато людей проживають у віддалених селах, звертаються іноді вже тоді, коли зарадити пізно. Але завдяки тому, що Благодійний фонд «Батьківська земля» подарував нам сучасні прилади діагностики, люди у віддалених села зможуть вчасно отримати допомогу.

Під час акції 6 жовтня до Ямпільської ЦРЛ завітала громадський діяч, кандидат в народні депутати Оксана Калетник. Вона у дружньому діалозі разом із лікарями обговорила проблеми медичної галузі.

Сьогодні, під час проведення медичної реформи, медики зіштовхнулися із великою кількістю проблем. Адже держава почала реформу із скорочення медичних закладів, - сказала Оксана Калетник. - Замість того, аби зберегти та удосконалити те, що у нас є, ми скорочуємо економічно не вигідні заклади. Переконана, це не правильно. Медична галузь – не бізнес-проект. Людське життя - безцінне, і якщо теперішні сільські, районні заклади врятують хоча б одне життя, то вони потрібні. Я переконана, що нам необхідно розбудовувати набуте, а не ламати-скорочувати заклади, які на думку економістів немає сенсу тримати на балансі.

За час свого існування Благодійний фонд «Батьківська земля» започаткував та провід кілька масштабних акцій задля підтримки, покращення та розвитку сфери охорони здоров’я на Поділлі. Зокрема, фонд забезпечив халатами майже 3 тисяч медиків Вінниччини - від медичної сестри до головного лікаря, провів акцію «Нове життя» у пологових відділеннях районних лікарень Вінниччини. В рамках останньої, кожен новонароджений та породіллі з п’яти районів Поділля отримали від «Батьківської землі» подарунки, які полегшують перші етапи материнства для жінок. Фонд також допомагає ФАПам та амбулаторіям у проведенні ремонтних робіт: заміна вікон, водопровід, закупівля опалювального котла та багато іншого.

Довідка:

Кардіопередавач «Телекард» - прилад, який дозволяє оперативно передавати електрокардіограми на значні відстані за допомогою телефонного зв’язку та вчасно діагностувати захворювання серця. Кардіопередавач дозволить миттєво відправляти кардіограму з найвіддаленішого населеного пункту до районної центральної лікарні, відтак фахівець вчасно зможе проконсультувати хворого, а у разі серйозного захворювання можна буде оперативно відправити карету «швидкої» з райцентру у село.



Переглядів: 5868
Поширень: 0