15 жовтня близько четвертої години дня на стаціонарному посту ДПС міста Немирів спрацювала система відео-контролю «Рубіж». Це означало, що наближається транспорт, який перебуває у розшуку.

Інспектори ДПС, які несли чергування на цьому посту зупинили автомобіль «Тойота Кемрі», який, як вказували дані приладу, розшукується залізничним РВМВУ УМВС міста Києва.

За кермом автомобіля знаходився 22-річний мешканець міста Бершадь, для якого ця новина була приголомшливою. Як з’ясувалося, цей автомобіль значився в угоні, як майно, яким заволоділи шахрайським способом. Новий власник придбав його зовсім недавно по дорученню, а тому не знав, що автомобіль перебуває у розшуку.

Автомобіль поставлено на арешт майданчик, тривають слідчі дії.

За словами начальника УДАІ УМВС у Вінницькій області Павла Солоненка, подібних випадків можна уникнути, якщо водій не полінується і звернеться до реєстраційно-екзаменаційних відділів ДАІ у будь якому районі, перевіривши автомобіль на предмет його угону, ідентичності агрегатів, техпаспорту, тощо… Багато громадян сьогодні купують автомобілі, формально отримавши лише технічний паспорт, навіть без доручення. Саме це використовують шахраї, продаючи автомобілі, які рахуються в угоні або із переробленими агрегатами. З моменту відкриття стаціонарних постів ДПС, яких в області нараховується три («Комсомольське», «Немирів», «Літин» ) інспекторами ДПС було зупинено 209 автомобілів, які знаходилися у розшуку державно-виконавчою службою, в угоні, із втраченими номерними знаками, тощо…

Цього ж дня працівники ДАІ зупинили в Могилеві-Подільському автомобіль «Опель-Астра», за кермом якого знаходився житель села Сугаки. При перевірці документів було встановлено, що номерний знак цього автомобіля належить зовсім іншому транспортному засобу. 

Як ми повідомляли раніше, на перехресті вул. Келецька-Революційна катався водій "БМВ" з підробленими документами.



Переглядів: 4652
Поширень: 0