В рамках виконання вимог законодавства України в сфері поводження з твердими побутовими відходами у Калинівському районі завершилось будівництво одного із найновітніших та технологічно ефективних полігонів твердих побутових відходів для м.Калинівка потужністю 180 тис.м 3 загальною кошторисною вартістю 6,2 млн.грн.Будівництво полігону знаходилося під особистим контролем голови облдержадміністрації Миколи Джиги.

Як зазначив голова облдержадміністрації, робота полігону забезпечить санітарно-епідеміологічну безпеку населення міста Калинівка та дозволить ліквідувати несанкціоновані звалища у місті.

Замовником будівництва виступила Калинівська міська рада, підрядником – ЗАТ «Калинівське БМУ–5». Вартість будівельно-монтажних робіт в поточному році склала 600 тис.грн.

Фінансування будівельних робіт здійснювалось за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та місцевих бюджетів. Полігон обладнано спеціальним екраном дна, дренажною системою, пожежною сигналізацією та майданчиком для санітарної обробки спеціалізованого транспорту.

Для покращення умов праці обслуговуючого персоналу запроектовано адміністративно-побутовий корпус з улаштуванням відповідного сантехнічного та іншого обладнання. Після введення полігону твердих побутових відходів планується його оснащення сміттєсортувальною станцією вартістю близько 3 млн.грн.

Відкриття даного сміттєзвалища у Калинівському районі є прикладом запровадження на Вінниччині цивілізованого підходу до сміттєпереробки, зазначив Микола Джига.



Переглядів: 5206
Поширень: 0