За кілька годин працівникам барської міліції вдалося встановити особи та затримати двох нападників на водія таксі. Ними виявилися 19-річні учні останнього курсу одного з навчальних закладів міста Бар.

Один з затриманих молодиків давно мріяв про власну автівку, але розумів, що зібрати гроші на її придбання найближчим часом він не зможе, тому втілювати мрію у життя вирішив злочинним шляхом. За допомогою він звернувся до свого товариша-одногрупника, який погодився допомогти за однієї умови: він також зможе користуватися викраденим автомобілем. Хлопці, які захоплювалися західними бойовиками, неодноразово бачили, як у фільмах зловмисники заволодівають машинами, позбавляючи їх власників життя, і залишаються при цьому безкарними. Розробивши власний сценарій, хлопці озброїлися мотузкою та обрали собі за жертву випадкового приватного таксиста – водія «дев’ятки».

Під час розрахунку з пасажирами один з молодиків, який сидів на задньому сидінні, намагався накинути таксисту на шию мотузку, але 29-річному водієві вдалося ухилитися та вибігти з машини. Не очікуючи такого фіналу, нападники кинулися навтьоки, залишивши в салоні автомобіля щойно придбаний ноутбук. Саме він став головною зачіпкою для оперативників у розкритті даного злочину. Працівники міліції розпочали пошуки магазину, де зловмисники придбали новенький ноутбук, який навіть не встигли розпакувати. Через кілька годин продавець одного з магазинів з технікою підтвердив, що вранці двоє хлопців купували даний ноутбук. Це підтвердив і відеозапис з камер спостереження, завдяки якому були встановленні та затримані особи підозрюваних.

Обидва хлопці раніше ніколи не потрапляли в поле зору правоохоронців. Виховувались у порядних сім’ях, добре навчались. З їхніх слів, викрадений автомобіль вони хотіли сховати в лісі та час від час брати кататися. Про те, що їх можуть викрити, навіть не думали - були впевнені, що ніхто ні їх, ні автомобіль не знайде.

За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Хлопцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.



Переглядів: 3258
Поширень: 0