22 листопада – кінцевий термін подання пропозицій щодо лібералізації податкової системи!

На черговому засіданні «круглого столу» за участі голови ДПС у Вінницькій області Ірини Зленко представники малого та середнього бізнесу Теплицького району мали можливість обговорити податкові новації та надати пропозиції щодо вдосконалення функціонування податкової системи. Суб’єктів господарювання цікавили питання оформлення земельних ділянок, спеціальних режимів оподаткування для сільгосптоваровиробників, можливість спрощення документообігу, адміністрування податків, зміни подання звітності з квартальної на річну для всіх платників податків спрощеної системи оподаткування.

Для довідки: На сьогодні на обліку в Теплицькому відділенні Гайсинської МДПІ перебуває понад 3903 фізичні особи та 1121 юридична. Протягом січня – жовтня 2012 року кількість проведених планових документальних перевірок загалом по області у порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшилась у 2,5 рази та становить 163 перевірки проти 414. За десять місяців п.р. по Теплицькому відділенню проведено 2 планові та 12 позапланових перевірок ( з них: 3 - у зв’язку з ліквідацією платника, 2 – отримання постанов про призначення перевірок, 2 – на прохання платника податків. В районі проведено 9 фактичних перевірок, в порівнянні з аналогічним періодом їх кількість скоротилась на 65 відсотків.

Голова ДПС у області Ірина Зленко закликала підприємців активніше долучитись до процесу лібералізації податкової системи: „Ті позитивні зрушення у бізнес-середовищі, які на сьогодні відбулись у області, необхідно закріпити і на законодавчому рівні. І для цього ви маєте усі важелі. Лібералізуйте податкову систему своїми пропозиціями, ви формуєте економіку краю, тому маєте право на послуги європейського рівня і на зрозумілі та чіткі податкові правила. Ми із задоволенням скористаємось вашими ідеями та підказками. Разом виправлятимемо помилки і удосконалюватимемось.”

Голова Теплицької районної організаціі промисловців і підприємців Григорій Чех від імені присутніх суб’єктів господарювання висловив податковому керівнику вдячність за розуміння: „Така увага до підприємців, виробників аграрного сектору нашого району з боку керівника податкової служби дійсно додає впевненості в тому, що зміни, які наразі відбуваються у податковій системі, направлені на спрощення правил оподаткування та створення ще більш комфортних умов для звітування та отримання дозвільних і консультаційних послуг у сервісних центрах.”

Головний податківець області запевнила учасників заходу, що усі зауваження від бізнесу будуть ретельно проаналізовані та передані до ДПС України. Також Ірина Зленко нагадала, що в приміщенні ЦОППу Гайсинської МДПІ встановлено спеціальну скриньку, в якій кожен платник податків у зручний для нього час може залишити свої пропозиції.



Переглядів: 3716
Поширень: 0