Під час відвідування території монастиря Митрополит Симеон та представники Міністерства культури України, Інституту археології НАН України та Вінницької облдержадміністрації ознайомилися зі станом будівель обителі та відвідали ділянки, де будівельні роботи на даний час ще продовжуються.

Засіданні Всеукраїнського та обласного Організаційного комітету з приводу підготовки щодо відзначення 1000-річчя з дня заснування Свято-Усікновенського Лядівського скельного чоловічого монастиря

Настоятель монастиря архімандрит Антоній (Нетребін) продемонстрував відвідувачам стан монастирської дзвіниці, древніх храмів, що збереглися та відновлюються, братського корпусу, де знаходяться чернечі келії, та решти території монастиря. Також в цей день був звершений молебень у храмі на честь ікони Божої Матері «Відрада і Втіха».

Настоятель монастиря архімандрит Антоній  продемонстрував відвідувачам стан монастирської дзвіниці

Потім делегація відправилася на засідання Всеукраїнського та обласного Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 1000-річчя з дня заснування Свято-Усікновенського Лядівського скельного чоловічого монастиря. Засідання комітету пройшло у приміщенні Могилів-Подільської райдержадміністрації. Нагадаємо, що свій 1000-літій ювілей Подільський Афон, як часто називають скельний монастир с. Лядова, відзначатиме наступного року.

Свято-Усікновенсьий Лядівський скельний чоловічий монастир

Розпочав засідання перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Іван Михайлович Мовчан. Він представив присутнім коротку інформацію щодо підготовки до святкування ювілею монастиря. Далі до слова був запрошений начальник відділу у справах релігій облдержадміністрації Ігор Олександрович Салецький, який ознайомив усіх з поточним станом будівель монастиря, дав короткий звіт про уже виконані роботи та окреслив основні заплановані завдання щодо будівництва та благоустрою території монастиря.

Митрополит Симеон, виступаючи перед аудиторією, ознайомив усіх з віхами церковної історії, які стосуються Лядівського монастиря та його засновника – преподобного Антонія Печерського. Також владика вніс декілька пропозицій щодо проведення конференцій, днів святкування ювілею безпосередньо у монастирі та інших заходів впродовж наступного року. Зокрема було визначено провести святкову Божественну Літургію в Лядівському скельному чоловічому монастирі за участю Блаженішого Митрополита Київського та всієї України Володимира та інших ієрархів Православної Церкви 15 вересня 2013 року. 

Під час засідання були оцінені приблизні фінансові витрати на проведення реконструкції та благоустрою монастиря.

Насамкінець, настоятель обителі архімандрит Антоній подякував митрополиту Симеону та Вінницькій обласній владі за турботу та увагу до монастиря, без яких неможливо було б відновлювати Подільську святиню та закликав їх до подальшої допомоги в славу Господа. Також отець архімандрит запросив усіх присутніх на освячення дзвонів монастирської дзвіниці, з якого і почнуться заходи святкування 1000-літнього ювілею наступного року.



Переглядів: 8760
Поширень: 0